Konvertera ett femte hjul Trailer till en Gooseneck

påhängningshöjder trailers hitch till en stor, platt hästsko-formad platta som fästs på sängen av en pickup. Trailern hitchkrok, en matchande tallrik med en utskjutande 2-tums kingpin, hänger nedanför den främsta delen av kroppen och sätena i hästskon. Svanhals trailers använder också en hake som hänger från en upphöjd kroppssektion, men har en mottagare som säten på ett 2-5/16-inch dragkula som en konventionell stötfångare hitch. En adapter krävs för att omvandla ett femte hjul släp så det kan binda till en svanhals-utrustad bogsera fordon. Saker du behöver
Måttband
Gooseneck adapter
skruvmejsel Skiftnyckel
(tillval)
Visa fler instruktioner
1

Använd uttag under hörn av släpets främre delen för att utjämna sitt chassi, sedan mäta avståndet mellan den femte hjulet skumt och marken. Mät avståndet mellan svanhalsen bollen i flaket och marken, sedan köpa en svanhals adapter som kan para de två mätningarna. Till exempel är om det femte hjulet skumt är sex meter från marken och svanhalsen bollen fem meter från marken, bör adapterns höjdjustering pelare har en inställning som gör att det ena fot hög.
2 < p> Följ adaptern tillverkarens instruktioner för att installera adaptern på femte hjulet plattan och Kingpin. Eftersom all svängningen inträffar på svanhalsen bollen på botten av adaptern, och inte vid kingpin, måste adaptern låsas på plats. Vanligtvis adaptern är fäst med två hästsko klämmor med integrerad bult och bricka församlingar eller genom ställskruvar. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttrarna eller en skruvmejsel för att dra åt skruvarna.
3

Flytta bogsera fordonet under den upphöjda delen av femte hjulet trailern så att svanhalsen adaptern mottagaren är just ovanför svanhals bollen. Lås upp adapterns svanhals koppel, sedan sänka uttagen i vagnens främre del. Låt mottagaren som sittplats vid bollen och fortsätta att sänka uttag, följ sedan adaptern tillverkarens instruktioner för att säkra kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144190.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.