1996 Ford Truck Starta System Felsökning

Felsökning startsystemet i en 1996 Ford lastbil kan ta sig olika uttryck eftersom frågan inte kan vara med starter men på något annat område i lastbilen. Ibland interna komponenter bära helt enkelt ut från överanvändning. Ett vanligt problem är att anslutningar lossnar eller defekt. Kontrollera att batteriet fungerar och är fulladdat innan du börjar felsöka. Ibland kan en dålig starter är faktiskt ett dåligt batteri. Saker du behöver
Volt mätare
Wrench
Visa fler instruktioner
1

undersöka och testa batteriet. Kontrollera att kablarna sitter ordentligt fast på batteriet. Om batteriet inte är fulladdat och sedan ladda det. En lös batteri tråd kan lätt orsaka en lastbil att inte starta. Rengör kontakterna på batteriet och kablarna om de har blivit korroderade eller slitna.
2

Kontrollera generatorn, om ett klick hörs när lastbilen startas. Generatorn omvandlar motoreffekten till elkraft. Om bilen klicka då är ska vända på problemet kan vara med generatorn.
3

Kontrollera säkringarna. Säkringsdosan ska placeras på förarsidan under rattstången och dash beklädnaden. Kontrollera att alla säkringar fungerar. Byt ut dem om det behövs.
4

Kontrollera tråden tändningslåset. Omkopplaren tråd är på solenoiden "S" terminal. Testa det med en voltmeter. Försök att starta bilen medan testningen, vilket kommer att kräva en assistent. Den voltmeter bör registrera en signal. Om är inte då starta motorn kan ha ett problem. Om det inte då startmotorn tråd eller tändningen kan behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144165.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.