Hur förbättrar jag Shifting på en 1995 GMC Pickup?

Bättre flytta på en 1995 GMC pickup kan hjälpa dig accelerera, bogsering och dragande stora laster. Hur du planerar att använda din pickup, dina dagliga behov körning, och din budget kommer att avgöra vilka metoder du använder för att förbättra din växling. Den 4L80-E växellåda installerades 1995 GMC lastbilar har flera fördelar, bland annat överväxel och elektronisk styrning inbyggd, så att övergången till en bättre skiftande mönster är ganska enkel. Saker du behöver
transmissionsolja
transmissionsfilter kit
Ventilhus Packningar kit
grundläggande handverktyg
Visa fler instruktioner
1

Töm din transmissionsolja och inspektera den. Med din lastbil på ramper eller pallbockar, ta bort pluggen överföring drain, och dränera vätska i ett uppsamlingskärl. Kontrollera att vätskan ser rött och tydlig, inte brun eller missfärgade. Lukta på vätskan, och se till att det inte luktar bränt.
2

Använda en spärr och lämplig sockel, ta bort överföringen pannan, och därefter överföring filtret. Inspektera filtret för skräp, speciellt metallspån. Förekomsten av dessa indikerar en transmission fråga som kommer att kräva att det ska spolas och kontrolleras av en fackman. Om filtret är inte ovanligt smutsiga, och det finns ingen metall närvarande, fortsätt med förbättringar. Addera 3

När filtret är ute, kommer du att se ventilhuset (se ovan). Med hjälp av lämplig sockel, ta bort ventilhuset. Använda kit ventilhus du har valt, byt lager komponenter med de som finns i satsen. Följ anvisningarna noga så fjädrar inte får blandas ihop. Detta kommer att resultera i felaktig växling.
4

Installera ventilhus i sitt ursprungliga läge. Byt filter och överföring pan. Använd en ny packning med överföringen pan. Byt avtappningspluggen, med hjälp av en ny plug packning. Dra inte åt pluggen, eftersom det kommer lätt strippa.
5

Häll i ny transmissionsolja. För att förbättra din skiftande kvalitet ännu mer, överväga att använda syntetiska eller speciellt blandade vätskor avsedda för tunga applikationer. Kör trucken i några minuter, och sedan kontrollera vätskenivån. Justera vätskenivån tills det är inom det normala intervallet anges på överföringen oljestickan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144161.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.