Mina Insprutningsmunstycken avfyras inte

Spridare är en integrerad del av ett fordons bränslesystem. Bränsle sugs från bränsletanken genom sugledning bränslepumpen. Bränslet passerar sedan genom bränslefiltret och skickas till insprutningspumpen eller direkt till insprutarna. När motorn går in i intaget cykeln bränsle sprutas in i cylindrarna genom bränsleinjektorerna med en blandning av syre. Misslyckade bränsleinjektorer kommer casue motorn köras sporadiskt. Saker du behöver
mekanik verktyg
Pyrometer
butik handdukar
Pro-Link eller annan scanning enhet
Visa fler instruktioner
Injector testtekniker
1

Öppna huven med motorn igång. Håll pyrometern sex till åtta inches bort från den första avgasporten. Anteckna den uppmätta temperaturen. Fortsätt att ta temperaturmätningar på de återstående avgasportar. En port som är för kall eller inte varma alls är tecken på en misslyckad injektor.
2

Ta bort ventilkåpan från locket från motorn och dra bränsleinsprutarna. Inspektera munstycke av injektorn där dieselbränsle matar från. Rengör munstycket om det behövs. Inspektera våren på injektor för skador eller om det bryts helt. Byt ut injektorn om fjädern är trasig.
3

Koppla in fordonen ombord-dash system med en Pro-Link eller annan scanning enhet. Kopplingsdonet är belägen under instrumentbrädan på förarsidan av fordonet. Med motorn igång läst de diagnostiska koderna. Vissa koder kan tyda på att en injektor är icke-lyhörd. Detta är ett tecken på en misslyckad injektorsolenoid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144151.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.