Hur ta isär en turbo

Turboaggregatet är en del av luften i ett fordon eller maskin. Turboladdaren är bultad till grenröret av sugmotor. Turboladdaren använder motorns avgaser att snurra sin turbinhjul, som i sin tur drar in frisk luft genom intag sidan av turbinen. Den friska luften skickas till cylindrarna. Luften är sedan blandas med bränsle under intaget cykel av motorn. Turbo fel kan inträffa under motorns hela livslängd. Demontering av en turboladdare för reparation eller underhåll kan det vara nödvändigt att förlänga motorns livslängd och behålla motorns hästkrafter. Saker du behöver
skiftnycklar
nycklar och hylsor
Ball-Peen hammare
skruvmejsel
Shop handdukar
Plastfolie
Paint markör
Penetrerande smörjmedel

Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruvarna från kompressorhuset på turbon med en spärrnyckel med en sockel som passar skruvskallen. Den kompressorhuset är höljet som inte har avgaserna svans närvarande. Ställ in skruvarna på sidan. Ta bort de fyra skruvarna som är under kompressorhuset med en spärr och uttag. Dra kompressorhuset fri från turboladdaren.
2

Demontera bultarna från turbinhuset med en spärrnyckel och uttag, lämnar två bultar fortfarande fastsatta vid toppen och botten av huset. Ställ de borttagna skruvarna åt sidan. Börja att ta bort de övre och nedre bultar, alternerande mellan var och en använder 1/4-tums svängar. Fortsätt tills bultarna tas bort. Skjut turbinhuset från turboladdaren.
3

Mark både turbinen och hjulen kompressor använda en färg markör med en ledning som leder från hjulet till den centrala sektionen. Detta gör att du kan justera hjulen under monteringen.
4

Ta bort muttern kompressorhjulet med en 7/16-inch uttag. Dra kompressorhjulet fri av mittsektionen. Avlägsna turbinhjulet och axeln genom att försiktigt knacka på turbinaxeln med en hammare tills de är fria från mittsektionen.
5

Avlägsna kompressorns plattan genom att lossa de två skruvarna som håller den på plats. Ställ in skruvarna på sidan.
6

Ta bort låsringarna som håller turbinlager på plats med en liten skruvmejsel. Efter låsringarna avlägsnas lagren ska glida fritt från axeln. Om lagren är tajt och kommer inte loss från axeln, använd en genomträngande smörjmedel på axeln för att glida lagren gratis.
7

Spray lager med smörjmedel för att förhindra rost och för att lossa kolet. Täck turbohus och hjul med en plastfolie eller butik handduk för att stoppa exponeringen för damm och smuts.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144148.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.