Hur att serva din fyra-hjulsdrivna fordon

Om du äger en sport-utility fordon eller lastbil, bör du veta hur man ska serva fyra-wheel-drive-system i ditt fordon. Den vanligaste typen av fyra-wheel-drive-läget är "full-time"-system, som har både en två-wheel-drive och fyra-wheel-drive inställning som måste gripas av föraren. Grundläggande komponenter i alla system utgörs av överföring växellåda, låsning hubbar, och differential. Alla delar arbete för att hjälpa kraftöverföringen överföring från motorn till drivhjulen. Saker du behöver
Skruvmejsel
Hushåll rengöringsmedel
Skrubber
automatisk transmissionsolja
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

bort bultarna eller nötter på överföring för att komma överföringen växellådan.
2

Vrid locket på växellådan moturs för att öppna och kontrollera nivån och konsistens transmissionsolja. Om vätskan är mjölkig eller har metall skräp, måste du dränera vätska innan påfyllning.
3

Byt överföring växellåda och bultar till rätt position på transmissionen.

4

isär de låsande nav på framhjulen på din lastbil med skruvmejseln. Ta naven från hjulen.
5

Rengör låsande nav med hushållet rengöringsmedel och skrubber. Låt rengöringsmedel för att ställa in ett par minuter innan skuras att lossa skräp.
6

Smörj låsande nav med automatisk transmissionsolja. Använd en handduk för att smörja naven jämnt. Sätt ihop de låsande nav.
7

Kontrollera vätskenivån i differential också. Tappa eller fylla behov.
8

Starta bilen och låt den värmas upp i cirka fem minuter. Stäng av motorn och kontrollera tätheten. Om du hittar några läckor, kommer du att ha din sändning repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144145.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.