Hur till Mount Dual CB antenner

Ett av de sätt som moderna CB radio ägare undvika en enda, lång, och fula antennen är att ta bort den till förmån för två kortare antenner. CB radio antenner kan vara antingen dramatiskt lägga till eller förringa det estetiska utseendet på din bil. Korrekt montering av en uppsättning av antenner kommer att ge bättre radiomottagning, men kommer också att ge en bättre estetiskt utseende. Saker du behöver
Liten skiftnyckel
Tänger
Phillips skruvmejsel
12-gauge nytta tråd
Visa fler instruktioner
1

Välj platsen där du kommer att montera antennerna. Av estetiska skäl, bör de vara symmetriska, men tänk på att de monterings förnödenheter som medföljer dubbla antenner kit bara tillåter dig att montera antennerna på flera olika ställen. Kanterna på lastbil sängar, sidospeglar, ställningar last, och även grillar är kompatibla med de flesta klämfästen och magnetiska fästen bör placeras högt på kroppen av fordonet, men inte på huven eller dörrarna.
2

Placera sidorna av monteringsklämman runt ytan du tänker montera den på. Montering klämmor är vanligen clam-formad, med ett skruvhål för att säkra installationen. Se till att detta kommer att bli en stark position, så att det inte kommer att rocka, slip eller twist och därigenom förstöra färgen på din bil. Väl på plats, dra åt klämman på plats med skiftnyckel och tång, eller med skruvmejseln (beroende på hårdvara som du har). Upprepa med den andra monteringsplats på ditt fordon. Addera 3

loss din nuvarande antennkabeln från din radio, och fäst tråden till det. Wrap ena änden av tråden stadigt kring tråden flera gånger. Dra på tråd och kabel för att kontrollera att du har en fast anslutning. Skapa massor av slack linje genom utrullning ca 20 meter tråd.
4

Lokalisera den andra änden av antennkabeln nära din nuvarande antenn, och följ den med handen så långt du kan innan det går utom räckhåll i lastbilens hytt. Börja att dra i denna tråd, mycket långsamt och mycket noggrant. Om det fastnar, ge det lite slack och försök igen. När du är klar drar den gamla antennkabeln helt, lossa kabeln, och fäst samma kabel till den inre änden av "Y" antennkabel som följde med satsen.
5

bort din gammal kabel, antenn och fäste genom att lossa och ta bort skruvarna som håller fast fästena och antenner på plats, med hjälp av skiftnyckel och tång eller skruvmejsel.
6

Fäst en av de dubbla ändarna av "Y"-kabeln till undersidan av en ny antenn från satsen, att skruva fast den med fingrarna. Skjut in antennen på en av fästet enligt anvisningarna som medföljer satsen (oftast, en anslutning som glider låser). Upprepa med den andra nya antennen.
7

tillbaka till CB-radio i din hytt, och sakta och försiktigt dra i 12-gauge verktyg tråd som du ansluten till antennkabeln. Om det fastnar, ge det lite slack och försök igen. När tråden, fäst antennkabeln är äntligen igenom, koppla bort kabeln från kabeln och skruva in antennkabeln i rätt anslutning på radion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144122.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.