Felsökning av en Detroit Diesel Engine

Detroit Diesel är en av de tre stora tillverkare av tunga duty motor i USA tillsammans med Caterpillar och Cummins. Som motorkomponenter börjar att misslyckas på grund av ålder och slitage ägaren kommer så småningom att behöva felsöka orsakerna till problemen för att säkerställa att korrekta reparationer följs. Själv felsökning smärre problem sparar ägaren tid och pengar. Vissa problem men kommer att kräva en fabrik utbildad tekniker med rätt diagnostisk utrustning. Saker du behöver
Mekanik verktyg
Shop handdukar
Troubleshooting Manual
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera färgen på röken som kommer ut av staplarna . Vit rök kommer att indikera att motorn är igång för cool för att bränna rätt mängd bränsle som behövs i normal motordrift. Om röken är svart motorn bränna bort alltför mycket diesel möjligen pekar på en bränslepump eller injektor misslyckande.
2

Slå på motorns tändning. Om motorn inte startar över startsystemet kan misslyckas. Slå på strålkastarna. Om strålkastarna slås på indikerar detta att batterierna inte är urladdade och startmotorn kan vara problemet.
3

Starta motorn och låt den få normal arbetstemperatur vilket är cirka 190 grader Fahrenheit. Om motorn börjar överhettas stänga av den. Öppna motorhuven och inspektera kylmedelsledningarna för läckor. Kontrollera kylvätskebehållaren eller utjämningsbehållare att vara säker på att kylmedel är fylld till specifikationerna. Om kylvätskenivån är korrekt indikerar detta att en termostat kan ha fastnat i öppet läge.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144109.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.