Hur du ändrar en topplockspackning på en Detroit Diesel

The Detroit Diesel Series 60 var en av de bäst säljande för landsvägstrafik motorer under 1990-talet. Med en enkel överliggande kamaxel och elektroniskt styrsystem, blev Series 60 ett populärt alternativ med lastbilstillverkare såsom Freightliner, Peterbilt och Kenworth. Normal förslitning och åldring av en motor kommer att kräva att delar tas bort och bytas ut under motorns livslängd. Cylinderhuvudet är en viktig del av motorn, och så småningom packningen kommer att börja läcka kylvätska. Saker du behöver
Mekanik verktyg
Shop handdukar
Brake clean
Scotch brite
Copper Coat
J35784 Kent Moore styrpinnarna
Visa fler instruktioner
Ändra en Cylinderlockspackning
1

bort skräp och oljerester från brand-däck topplocket med en butik handduk och broms ren. Efter olja och smuts har avlägsnats kontrollera cylinderhuvudet för kol bygga upp. Ta kol genom skrubbning topplocket ytan med en Scotch Brite pad på områdena sotavlagringar. Torka av brand-däck ren med en butik handduk
2

Rengör ytan av cylindern-blocket där den parar sig med topplocket med en butik handduk och broms ren. Torka bort överflödigt ansamling av olja är säker på att parningen är plan och ren. Montera styrpinnarna på framsidan och baksidan av motorblocket och ställa topplockspackningen på motorblocket däck.
3

Ansök koppar coat till brand-däck på topplocket i allmänna områden där topplockspackningen kommer sits. Torka bort överflödigt koppar päls som kan ha smetat på ventilen huvuden.
4

Lyft topplocket ovanför motorn och lätta försiktigt ner på cylinderblocket tills det sitter på dymlingar blocket däck. Ta bort tapparna och installera 38 topplocksskruvar. Dra åt bultarna mellan 185 och 210 fot pounds i rätt ordning enligt uppgift från Detroit Diesel Series 60 Troubleshooting Manual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144108.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.