Felsökning av en Tekonsha bromsspak

Det finns flera Tekonsha varumärke broms styrenheter, alla med sina egna felsökning. Huvudkontrollen skillnader omfattar kretsen controller aktivering och hur varje regulator typ monteras. Den Tekonsha Voyager bromsen regulatorn använder pendeln aktivering och är känslig för regulatorn monteras vinkeln. Den Tekonsha Prodigy använder en självjusterande aktivering sensor och kan monteras i nästan varje horisontellt eller vertikalt läge. Andra inslag i varje broms controller, såsom boost funktionen på Prodigy, kräver separata felsökningssteg. Instruktioner
Felsökning Voyager bromsspak
1

Kontrollera att framsidan av regulatorn är nivån sida till sida och bakfram. Regulatorn måste placeras så att det ligger i linje med färdriktningen. Bestäm om bromsen controller installation vinkeln är mellan 70 grader från horisontalplanet med styrenheten nosen pekande uppåt och -20 grader från horisontalplanet med styrenheten nosen pekande nedåt.
2

Anslut trailern elanslutning kontakt till bogsera fordon och starta dragfordonet.
3

Kontrollera att lampan på upp till höger på regulatorn är grön. Om ljuset inte är grön, är kontrollenheten ej ansluten till släpet eller det finns ingen makt eller marken till styrenheten. Kontrollera att vagnens elektriska kontakten sitter ordentligt i släptåg bilens uttag. Kontrollera att vagnens elektriska kontakten kablarna inte är korroderade och det finns ström till styrenheten.
4

Vid manuell slide ratten på framsidan av regulatorn. Om lampan på upp till höger på regulatorn är inte röd, justera regulatorn bromskraft högre med hjälp av tumhjulet på kontrollenheten. Om lampan fortfarande inte rött, är den blå kabeln från bromsen styrenheten kortsluten eller de svarta och vita trådar på regulatorn är omvända. Om kablarna är omkastade, kräver regulatorn ersättare.
5

Vid manuell slide ratten på framsidan av regulatorn. Om lampan lyser svagt rött eller blinkar rött, är regulatorn jordledningen inte ansluten eller den blå kabeln på kontrollenheten är kortsluten. Kontrollera att korrekt marken på den vita kabeln och se den blå kabeln inte är jordad.
6

Vid manuell slide ratten på framsidan av regulatorn och håll glidklacken vid maximal inställning. Minska bromseffekt hos regulatorn med hjälp av tumhjulet. Om ljuset blir ljusare när strömmen minskar, det finns en kortslutning i den blå controller tråd eller släpets magneter broms är defekta.
7

Kör dragfordonet vid 25 mph med släpvagnen ansluts. Applicera dragfordonet bromsar. Om släpfordonets bromssystem är alltför aggressiv eller släpets bromsar fördröjs, makten antingen för högt eller för lågt, respektive. Justera kontrollen bromskraft och upprepa steg 7. Om justering av bromseffekten inte löser bromsprestanda, upprepa steg 1.
Felsökning av Prodigy bromsspak
8

Kontrollera att framsidan av regulatorn är nivån sidan till sidan och tillbaka till fronten. Regulatorn ska också placeras så att det ligger i linje med körriktningen.
9

Anslut trailern elanslutning kontakten till dragfordonet och börja dragfordonet.
10

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "og", kontrollera styrenheten ledningar för att se till att det finns skälig grund.
11

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "OL", är regulatorn elektriskt överbelastad under användning. Kontrollera för defekta eller kortslutna kablar som är anslutna till vagnens bromscylinder.
12

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "SH", ser regulatorn ett kort i bromsvajern. Se till blå bromsvajern från styrenheten inte vidrör marken och att släpets broms signalledning är inte jordad.
13

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "nc", är kontrollenheten ej ansluten till släpet. Kontrollera att vagnens elektriska kontakten sitter ordentligt i släptåg bilens uttag. Kontrollera att vagnens elektriska kontakten kablarna inte är korroderade och att släpets broms signalledning inte är trasig eller frånkopplad.
14

Kontrollera displayen läsning. Om bildskärmen är tom, det finns ingen ström till styrenheten. Kontrollera att kontakten från dragfordonet controller adapternätet till bromsen styrenheten sitter ordentligt. Se till att bogsera fordonet bromsar apparatsäkring inte blåses och att jordledningen till regulatorn är ordentligt jordad till fordonet.
15

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "0.0", är regulatorn inställd på noll makt. Justera bromseffekten med hjälp av tumhjulet på styrenheten för att den önskade mängden av bromskraft.
16

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "PL", strömmen till styrenheten avbryts när bromspedalen används. Kontrollera regulatorns blå bromsvajern för korrekt anslutning och se släpets broms signalkabel är ansluten till magneterna bromsmanöverdonet.
17

Kontrollera displayen läsning. Om displayen visar eller blinkar "Er", är bromsen regulatorn defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144105.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.