Lägga till en Backlarm

Pip, pip, pip. Du har hört ljudet när du närmade en arbetsplats. Den tung utrustning och stora lastbilar avge ett ljudlarm varje gång de drivs i backväxeln. Det är vettigt att varna andra arbetare, eftersom operatören av utrustningen inte har samma synfält som han skulle gå vidare. Om du har utrustning som krävs för att ha en back-up alarm eller tycker att det vore en bra idé att utrusta din lastbil med en, även om inte lagstadgade, lägga en omvänd-växel larm är ett jobb du förmodligen kan hantera själv. Saker du behöver
Backalarm
12-volts elektriska testare
Scotch-Lock lödfri kontakter
Solderless skarvförbindning
Nylon tråd slipsar
16-gauge koppartråd

Visa fler instruktioner
1

Ställ i nödbromsen på ditt fordon.
2

Vrid startnyckeln på din bil att köra, men starta inte fordonets motor.
3

Flytta växelspaken att vända för att slå-på bilens backljus.
4

Anslut jordledningen av 12 -volts testlampa till en ren metall del av fordonets ram, stötfångare eller plåt.
5

fukt i isoleringen av de kablar som leder till fordonets bakre bakljus församling, en i taget, tills du hittar en som vänder på testet ljuset. Detta är den tråd som matar back-up ljus.
6

Hitta en position på chassit på din bil för att montera backalarm. Den exakta platsen beror på modell och storlek backalarm du väljer och modell av din bil. Platsen bör vara mot den bakre delen av fordonet, skärmad så mycket som möjligt från väg faror och på en plats du kan komma åt med de verktyg som behövs för att fästa larmet till chassit. Montera larmet till ditt fordon.
7

Anslut den negativa eller jordledningen av larmet ordentligt till en av tapparna bultning larmet till ditt fordon.
8

Anslut den positiva ledningen av larmet till tråden du identifierat som back-up light foder med en Scotch-Lock lödfritt kontakt. Om den positiva tråden till larmet är för kort för att nå back-up ljus tråd, förlänga den positiva tråd med en längd av 16-gauge, koppar fordonsindustrin tråd, ansluten med en lödfritt skarvförbindning.
9 < p> Stöd trådarna ordentligt mot ramen eller fordonets chassi med nylon buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144104.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.