Hur man byter en 7.3L bränslepump

En 7,3-litersmotor är vanligast i Ford Super Duty lastbilar tillverkade 1995-2002. Dessa fordon har en Ford Power Stroke motor, vilket är en dieselmotor med bränsleinsprutning som vanligtvis är turboladdad. Bränslepumpen för denna motor måste hålla bränslet vid högt tryck för att spridarna att fungera korrekt. Bränslepumpen för en 7,3-liters Ford Power Stroke Motorn blir åtkomlig underifrån bilen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Bensin container
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss kablarna till batteriets negativa terminalerna på batterier med en hylsnyckel. Detta kommer att hindra någon från att starta motorn vid bränslepumpen ersättare.
2

Placera en bensin behållare under dräneringsventilen på bränslefördelningsröret. Öppna ventilen för att frigöra bränsletrycket i bränslesystemet. Höj fordonet och stödja den på pallbockar. Stäng dräneringsventil.
3

Lossa den elektriska kontakten på baksidan av bränslepumpen. Ta bort klämman på bränsleledningen, och koppla bort bränsleledningen från bränslepumpen.
4

bort spärren för bromsledningar, och koppla bromsledningarna från fästet av bränslepumpen . Lossa nypa bulten till bränslepumpens fäste med en hylsnyckel. Sprid bränslepumpens fäste öppna och lossa bränslepumpen.
5

Installera den nya bränslepumpen i dess monteringsfäste och dra åt nypa bulten till 13 fot-lbs med en momentnyckel. Anslut bromsledningen till bränslepumpen monteringsfästet med den kvarhållande klämman. Fäst bränsleledningen och elektriska kontakten till bränslepumpen.
6

Sänk bilen och anslut de negativa batterikablarna med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144101.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.