Hur man tar bort kulleden på en 1997 Ford F150

Den kulleden är en viktig del av Ford F-150: s styrmekanism. Kulleden ger en länk mellan manöverarmen och styrspindeln, tillåter hjulen att reagera på rörelser av ratten. Kulleder är konstruerade för att hålla längre än 80.000 miles, men kan exponering för extremt väder leda till för tidig försämring. Du kan säga att det är dags att byta ut en kulled när du hör ett klickande ljud som kommer från hjulen när du svänger eller gå över ojämn terräng. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Lug nut skiftnyckel
Mutterdragare
Hylsnyckel
Wire
Mallet
trumbroms Tool Review Tänger
Tryck
Visa fler instruktioner
1

Höj din lastbil med en domkraft och sedan stödja den med en pallbock. Placera stödbenet under underredet och sedan ta bort jack, och se till att trucken säkert stöds. Använd en klack skiftnyckel för att ta bort tappmuttem bultar och sedan dra hjulet
2

Använd en hylsnyckel för att ta bort de två bromsokshållare bultar -. Dessa bultar fast bromsok fästet på styrningen knoge. När du har tagit bort skruvarna, dra av bromsok och knyta den till spolen med en bit ståltråd så det inte hänger i luften medan du arbetar.
3

Använd en trumbroms verktyg för att bända ut sprinten. Ta det tie-rod end genom att träffa sidan av styrspindeln med en hammare tills tie-rod end hoppar ut.
4

Använd en mutterdragare för att ta bort muttern hjulnavet och leta upp övre kulled och ta bort muttern som håller den på plats. Hit sidan av den övre kulleden med en hammare så att det hoppar ut och sedan ta bort låsringen med en tång.
5

Leta nedre kulleden och ta bort muttern som håller den på plats. Hit sidan av den nedre kulleden med en klubba, och det kommer att dyka upp från knoge. Ta bort låsringen som med den övre kulleden.
6

Använd en press för att helt ta bort båda kulleder från sina respektive knogar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144062.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.