Nio-tums Ford Truck specifikationer

Ford nio-tums är Fords mest populära och eftertraktade bakre differential. Det kom flera prestanda fordon som Ford Mustang, och på pick-up lastbilar som ingår i Ford F-100 och F-150 pickup. De nio-tums dök på Ford vagnar under 1957 och på Ford pickups från 1958 fram till början av 1990-talet. Visuella Specifikationer och stora skillnader

Bland flera visuella specifikationer lätt märkbar på en Ford nio tum är storleken på den huvudsakliga bäraren och axellager, tillsammans med antalet splines på axeln. Ford lastbilar hade de större axellager tillsammans med 31-splines drivaxel. Axellager hade en 1/2-tums fin tråd och en 3/4-tums socket. Dessa varianter var mer tunga och det självklara valet av tekniker prestanda bil.
Gear Ratio och Mått

Sedan nio-tums sprang i nästan tre decennier, det gick igenom flera förbättringar och uppgraderingar till sina specifikationer. För de tidiga modellerna, varierade sina utväxlingar mellan 2.50:1 till 4.11:1, medan lastbil varianter varierade runt 4.30:1. Idag, vissa företag erbjuder ring-och-pinion uppgraderingar för nio-tums med utväxling som sträcker sig från 2.75:1 till och med upp till 6.50:1.
Avtagbar Carrier med Positraction

Ford nio tum var standardutrustning som en flyttbar transportör, vilket innebär att hela bakre differential kunde lossna bakaxeln utan demontering av hela axeln systemet. Med början i mitten av 70-talet, pickup lastbilar med nio-tums kom med Positraction, eller "Limited Slip Differential" idag. Detta gör att bakaxeln automatiskt hantera vridmomentet på varje hjul, vilket bättre prestanda under svängar.
Fall identifieringar

Tre huvudsakliga populära falltyper dök upp på nio tums bärare: den utbredda C7AW-E, N fallet D0OW-B och kriget 4025. Den C7AW-E var varianten på Ford lastbilar fram till mitten av 1980-talet, starkare än andra eftersom det gjordes med en annan gjutjärn material.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144035.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.