Hur man startar en gammal dumper

Gamla dumper lämnas ofta parkerade till förmån för nyare bilar eller användas sparsamt under några tunga dragande arbetsuppgifter. Som ett resultat, dessa lastbilar tillbringar merparten av sin tid i oanvänt tillstånd. Lyckligtvis, med början en gammal dumper är inte en komplicerad uppgift, på grund av den relativa enkelhet och robusthet hos dessa fordon. Många gamla dumprar använder stor slagvolym gasdrivna motorer, medan ett fåtal anställa dieselmotorer. De flesta dumprar är också utrustade med tryckluftsbromsar, som inte kan kopplas ur tills tillräckligt tryck byggs upp i luften tankar att göra så. Saker du behöver
Plomberbart container
Wrench
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Töm bränsletanken i något gammalt bränsle innan dumper . Gammalt bränsle kan försämras tills det blir oanvändbart inom några månader. Använd en förslutningsbar behållare för att tappa ut bränsle i och fylla bränsletanken med färskt bränsle. Släng den gamla bränslet på ett säkert och miljövänligt sätt.
2

Öppna huven och kontrollera de negativa och positiva terminal kablar. Anslut kablarna till batteriet med en skiftnyckel om kablarna var frånkopplad. Om dumper är försedd med en förgasare, öppna spjäll på enheten och häll ett uns eller två av bränsle inne för primning. På dieseldrivna lastbilar, kolla bränsle /vattenavskiljaren och töm den om det behövs.
3

Öppna dörren och gå in i dumper. Kontrollera parkeringsbromsen och kontrollera att den är inkopplad. Placera växelväljaren i parken eller i neutralläge.
4

Sätt startnyckeln i tändningslåset cylindern. Dra ut choken hela vägen ut till öppet läge. Vrid nyckeln till läge ON. Om dumper är utrustad med glödstift, vänta på glödstiftslampan att stänga innan dumper.
5

Trampa ner kopplingspedalen med din vänstra fot, om lastbilen är utrustad med en manuell växellåda. Vrid nyckeln till startläge och veva dumper. Om trucken inte startar, tillbaka nyckeln till läge på och vänta 5 till 10 sekunder. När dumper börjar springa, släpp nyckeln och låt den falla tillbaka till den positionen.
6

Låt lastbil på tomgång tills en tillräcklig mängd luft byggs upp i luften tanken. De flesta dumprar kräver minst 120 pounds av luft i tanken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144013.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.