Hur att bogsera en Utility Trailer Med en pickup

En av de stora fördelarna med en pickup är dess flexibilitet i dragande last. Bortom lastutrymmet i sina sängar, är pickup lastbilar också konstruerat för att dra släpvagnar. Det finns många typer av släp, från påkostade campare som i huvudsak fritidshus till grundläggande samhällstjänster släpvagnar som är grunden metall lådor på hjul. Dessa verktyg trailers har många fördelar, de är relativt billiga, robust byggda och väl ställa upp för dragande egendomligt formade laster. Att bogsera ett verktyg släpvagn med en pickup, måste du ansluta släpet ordentligt och kör försiktigt. Saker du behöver
Trailer
dragkrok
Kablage
Visa fler instruktioner
Ansluta Trailer
1

Rådfråga din lastbil instruktionsbok för att hitta sin dragkapacitet. Bland pickup lastbilar, detta varierar kraftigt beroende på drivlina, transmission och alternativ broms som är installerade. En pickup bör kunna dra en £ 5000 trailer, men större modellerna kommer att ha en mycket lättare tid att göra det.
2

Installera en hake, om det behövs. De flesta lastbilar kommer med en klass 3 skumt byggdes, dessa missöden är klassade upp till 5000 pounds och bör vara tillräckligt för de flesta allmännyttiga släpvagnar. Om din släpvagn är tyngre än när den är lastad, eller om du har en 3/4 tons lastbil, kanske du vill uppgradera till en starkare klass 4. Du kan också installera ett kabelnät som låter dig koppla in din släpets lampor till din lastbil batterier.
3

Kontrollera att storleken på din dragkrok bollen matchar uttaget på trailern själv innan du åta sig att köpa trailern. Två inches är standard storlek
4

Veva handtaget ovanför bollen uttaget på trailern att förlänga metall foten som håller uttaget up;. Fortsätter veva tills uttaget är högre än lastbilen skumt.
5

försiktigt tillbaka lastbilen fram bollen sitter i uttaget, sedan vev handtaget på släpet moturs för att sänka den på bollen. När den lägger sig på DRAGKROK, passera en låssprint genom hålen på skumt att hålla den på plats. Addera körning med släpvagn
6

Kör försiktigt med medvetenhet om den extra vikt och storlek på ditt fordon. Dina svängar bör vara dubbelt så bred, bör du skynda hälften så snabbt, och ge dig själv minst dubbelt så mycket utrymme för att bromsa till stopp. Tillåt mycket mer utrymme vid filbyte på vägen, och vara medveten om hur din släpvagn påverkar dina siktlinjer. Du kanske vill installera större speglar, även om detta inte skulle vara nödvändigt för en nyttofordonstrailer.
7

Watch för trailer gungning. Om din släpvagn börjar röra sig fram och tillbaka när du kör, kan det inte ha tillräcklig tyngd över skumt. Trampa inte på bromsarna, eftersom detta kan leda till en förlust av kontroll. Istället, bara släppa gaspedalen tills du sakta till en säker hastighet, sedan bromsa till en mild stopp och justera viktfördelningen i trailern.
8

Öva säkerhetskopiera. Detta är en färdighet som bara lättlärd genom repetition. Du måste komma ihåg att vrida hjulen på din bil i en riktning kommer att göra släpet flyttas den motsatta vägen. Tills du får en känsla för hur din släpvagn reagerar, är det bäst att använda en spotter för att varna dig när du får nära till andra fordon eller föremål.
9

växla ner en växel när stigande eller fallande en kulle. På klättra, kommer vistas på tredje växeln (med överväxel utelåst) få mest vridmoment (dragkraft) av din motor. På vägen ner, undvik att använda bromsarna genom nedväxling och låta motorn göra en del av bromssystemet för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144010.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.