Hur man identifierar en Dodge D250 bakre differential

För Dodge D250, använde Chrysler Corporation både Chrysler-tillverkade differentialer och de tillverkas av Dana /Spicer. Eftersom D-serien var Dodge främsta lastbil linje 1961-1980, har många bakre differential enheter används, inklusive: Chryslers 9.25 och 8.75-tums differentialer och Dana /Spicer modeller 44, 60 och 70. Den D250 var trekvarts ton variation av D-serien, och är den mellersta modellen, kunde differentialväxelaggregat gå från lättare kraftiga enheter till sådana som tillverkats för mer hållbara tillämpningar. Chrysler-tillverkade bakdifferentialer lätt identifieras med hjälp av visuella metoder, och Dana /Spicer modellerna bäst identifieras med hjälp av fabrikstillverkade utfärdade identifikationskoder. Saker du behöver
Stålborste Rengöringsmedel
Visa fler instruktioner
1

Titta under D250 underifrån registreringsskylten. Den differentiella enheten är i mitten, mellan bakhjulen. Den bakåtvända platta differentialhuset är inspektionsluckan med bultar runt omkretsen.
2

Räkna antalet bultar som fäster inspektionsluckan till differentialhus och märker formen på locket. Enligt identifikationskarta på rikstäckande Parts, har Chrysler 9,25 12 bultar med en sju-sidig lock och 8,25 har 10 skruvar med runda locket. Dana /Spicer differentialer har 10 skruvar med samma oregelbunden lock.
3

Lokalisera Bill of Material numret finns på axeln. Dana har ett antal olika identifiering taggar och koder på differentialhus, dock är det bästa sättet att identifiera en Dana /Spicer differential att skriva ner Bill of Material nummer, hittade på passagerarsidan axel, direkt till höger om differentialenhet, strax efter den sexsiffriga datum koden. En Bill of Material kodexempel läser, "610.320 till 1." Numret kan behöva rengöras med rengöringsmedel och en stålborste.
4

Gå till Danas Bill of Material dekoder finns på Danas hemsida. Ange Bill of Material nummer och avkodaren identifierar Dana /Spicer differential i fråga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143991.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.