Felsökning av en Detroit Diesel 60 Series

The Detroit Diesel Series 60 var en av de mest sålda på motorvägen motorer från slutet av 1980 till slutet av 1990. Series 60, ett elektroniskt driven motor, kom i 11 -, 12,7 och 14-liters förskjutningar. Ursprungligen erbjuds av de flesta lastbilstillverkare, är Series 60 nu endast tillgänglig för användning i Freightliner och västerländska lastbilar stjärna som av 2011. Detroit Diesel har avbrutit tillverkningen av Series 60 sedan 2010. Saker du behöver Flighter Detroit Diesel DDDL programvara mekaniker verktyg
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

öppna höljet luftrenaren, och ta bort luftfilter. Inspektera filtret för att avgöra om det har blivit igensatt och behöver bytas ut.
2

Koppla in din lastbil OBD-kontakt, vanligen placerad under instrumentbrädan på förarsidan, använder den version av DDDL programvara kompatibel med modellen Series 60 där du arbetar. Läs både inaktiva och aktiva koder som visas. Felsökning koderna som krävs.
3

Inspektera avgassystemet för läckor medan motorn är igång. Använd en butik handduk för att torka bort smuts på grenröret där den möter topplocket. En läcka här kan tyda på en förlust av makt, eftersom avgaserna inte lämnar motorn ordentligt genom avgassystemet.
4

Inspektera kylsystemet är tätt, inklusive vattenpump och slangar kylvätska. Kontrollera att se alla klämmor på slangarna är täta. Om du inte upptäcker några läckor, inspektera motorolja för att avgöra om kylmediet är närvarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143984.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.