Hur man lagrar en diesel lastbil

Om du inte ska använda diesel lastbil ett tag, men föredrar att hålla fast vid det, skulle du behöva för att lagra den. Bara parkera den för ett år eller två, är dock ett recept för slitage. För att säkerställa att din lastbil bevaras, måste du lagra den på rätt sätt. Detta kräver en del förberedande arbete, både för att finna en lämplig lagringsutrymme och för att förbereda själva fordonet. Diesel lastbilar innebär inga särskilda utmaningar när det gäller lagring, de metoder du vill använda för en bil kommer att fungera lika bra för en lastbil. Instruktioner
1

Hitta en plats att lagra din lastbil. Om du har en plats i ditt hem garage, är den här perfekt. Om inte, leta efter hyra utrymmen med egenskaperna hos ett garage: ett eluttag, en betongplatta, och enkel åtkomst. Större lagringsenheter på self-storage företag i allmänhet fungerar bra för detta.
2

Förbered utrymme. Sopa den så ren som möjligt och sedan lägga ner ett stort ark plast droppe eller bit ångspärr.
3

Ändra alla lastbilens motor vätskor. Detta innebär kylvätska, motorolja, vilket dieslar fortfarande måste smörja några delar som inte smörjs av oljan i bränslet, bromsvätska, växellådsolja och spolarvätska. Om du inte är bekväm att ändra dessa själv, ta lastbilen till en mekaniker. Upp bensintanken med diesel-och bränsle-systemet stabilisator
4

Top. Att ha en full tank kommer att förhindra bränslesystemet från rost medan lastbilen är i lager, och tryck vatten ur bränsleledningarna. Bränsle stabilisator är en tillsats som du kan hälla i din tank som kommer att hjälpa till att bevara bränsle som det sitter i förvaring. Följ anvisningarna på förpackningen,. Du kommer i allmänhet att behöva köra motorn en kort stund efter att hälla stabilisator i tanken
5

Rengör trucken mycket noga, både inne och ute. Damm, vakuum, och tvätta det inre, och skrubba all smuts från utsidan. Var noga med att torka av trucken efter rengöring. Klarat sig bra, kommer detta att skydda din bil från mögel och mjöldagg.
6

Applicera ett tjockt lager vax till varje yttre målade ytan. Du behöver ett par mjuka trasor att gnugga vaxet på lastbilen. Inkludera områden som du kanske normalt hoppa, såsom dörrposter och undersidan av huven. Om du har kromade beslag, putsa dem också.
7

Parkera trucken overtop av din plast i ditt förråd.
8

Sätt ditt lastbil upp på jack står. För att göra detta använder en pump domkraft för att lyfta upp varje hörn successivt, sedan glida en pallbock under ramen för att stödja hörnet när pumpen tas bort. Att få trucken från marken på detta sätt kommer att skydda fjädring och undvika att bära däcken ner ojämnt.
9

Rådfråga din manual för att lokalisera ledningsnätet för bränslepumpen. Starta trucken, dra ur selen, vilket kommer att orsaka att motorn dör när bränslepumpen förlorar tryck, och kommer att säkerställa att det inte finns något tryck kvar i själva pumpen
10

Shove stålull. in i avgasröret och andra öppningar på din lastbil. Detta kommer att hålla gnagare ur din bil och dess motor.
11

Sätt trucken i neutralläge och släpp parkeringsbromsen, vilket annars skulle kunna smälta på plats under en lång lagring.
12

Koppla och ta bort batteriet från motorrummet, sedan stänga huven.
13

Dra upp kanterna på tarp och linda dem runt den nedre halvan av lastbilen. Detta kommer att skydda den från fukt diffunderar från golvet. Tejpa folien på plats eller stoppa in den i lastbilens dörrar.
14

Täck den övre halvan av lastbilen med ett överdrag av tyg som andas. Du kanske kan köpa en monterad på din bil, annars leta efter en tjock och genomsläpplig filt. Din lastbil är nu klar för förvaring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143974.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.