Hur du justerar Fifth Höjd Wheel Trailer

Innan du kan dra en släpvagn, måste du ansluta den till traktorn. Du kommer att backa traktorn upp till vagnen så att traktorn vändskiva och trailer kingpin ansluta utan att skada traktor eller släpvagn eller flytta vagnen bakåt. En riktig koppling kräver att du centrera kungen stiftet i det femte hjulet i en liten felmarginal. Ett viktigt övervägande är vertikal inriktning, nivån på det femte hjulet jämfört med nivån av axeltapp. Du kommer att uppnå riktig vertikal inriktning genom justering av höjden av släpvagnen med hjälp av landningsställ. Instruktioner
1

Mät avståndet mellan landstället och kingpin. Mät avståndet från mitten av det femte hjulet på baksidan av traktorns ram och lera parentes klaff. Jämför de två mätningarna för att kontrollera att traktorn och släpet är kompatibla. En kort trailer får inte ha det avstånd som kunde hantera påkörning längden på vissa traktorer utan att skada fästena stänkskydd. I vissa fall skjuta det femte hjulet bakåt kan ge den nödvändiga distans.
2 Rikta in traktorn till mitten av femte ramper hjul sladd.

Hitta veven landningsstället. Det är oftast vid den vänstra sidan av trailern. Lås upp landningen handtaget växel vev om det är låst i veven hållaren. På de flesta vagnar, vrid dig veven landningsstället medurs för att förlänga benen landningsställ och höja trailern. Du slår landningsstället vev moturs för att dra benen och sänka släpvagnen. Höj eller sänk släpvagn med landningsstället så kopplingsytan på släpvagnen är anpassad till just kring mitten av femte ramper hjul sladd. Veva landningsstället upp eller ned tills vagnen är tillräckligt låg så att traktorn kommer att lyfta vagnen upp en aning när du tillbaka traktorn under den.
3

Kör traktorn sakta bakåt till backa traktorn under trailern. Du kommer att känna tyngden av vagnen överförs till traktorn som förkläde av trailern övre kopplingen glider upp släden ramper på traktorn vändskiva. Fortsätt att backa långsamt tills framsteg stoppas av kingpin låsning i gapet på vändskivan. Om släpet är ganska lätt, kommer du att kunna få traktorn i det utan större ansträngning. Om vagnen är tungt lastad, kommer du att känna ett visst motstånd.
4

Stoppa säkerhetskopiering om traktorn inte kommer att gå under trailern. Tvinga inte det. Om vagnen är lite för låg och du kan inte få traktorn i det utan mycket arbete, stannar och går ur traktorn. På släpet, vev landningsstället medurs för att höja släpvagn upp lite mer. Detta är inte så lätt med en lastad släpvagn, men det är fortfarande den bästa lösningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143964.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.