Hur Dra en släpvagn med en Ford Expedition

Körning med släpvagn är ett stort ansvar. En olycka med ett dragfordon kommer att få mycket större konsekvenser än ett enda litet fordon. På grund av de förhöjda konsekvenser, är det viktigt att föraren har den erfarenhet, kunskap och utrustning för att dra en släpvagn på ett säkert sätt. Operatören måste förstå begränsningarna hos dragfordonet och arbeta inom dem. Verksamhetsutövaren bör också förstå huvudmännen i att placera lasten på släpet för att garantera en säker resa. Instruktioner
1

Bestäm expeditionens bogsering kapacitet. Du hittar denna information i bilens instruktionsbok. Skriv ner max släpvagnsvikt och maximal tunga vikt. Den släpvagnsvikt är massan av släpvagnen och tungan vikt är den kraft som anbringas nedåt vid den punkt där släpvagnen ansluts till fordonet.
2

Bestäm Expedition hitchkrok klass. Denna information kommer att vara placerad direkt på hitch baktill på fordonet. Klass I (upp till 2000 kg.), Klass II (upp till 3500 kg.), Klass III (upp till 5000 kg.) Och klass IV (upp till 10.000 pund.).
3

Bestäm vagnens totala massa och tunga vikt. Den totala massan trycks kanske på typskylten under "GTW" (Gross släpvagnsvikt). Du kan också använda en skala fordonets vikt att få ett exakt antal. Tungan vikten är lite mer besvärlig, eftersom detta kommer att ändras beroende på placeringen av lasten på släpet. En grov uppskattning är 15 procent av GTW. De producerar också skalor som är särskilt utformade för att bestämma tungan vikt.
4

Bestäm om Expedition kan säkert bogsera släpet med hjälp av numren tillhandahålls. Vagnens vikt och tunga vikten måste vara mindre än både bilen och kapaciteten skumt.
5

Tillbaka expeditionen fram till släpet, rada upp fordonet skumt och släpvagnen tungan. Du kan behöva en andra person guild du direkt under släpet. Sänk ner vagnen på bilens bollen och fäst den med låsmekanismen. Lås hakmekanismen på plats med ett skumt stift. Bifogat släpets kedjorna till fordon krok eller ram (inte fäster på stötfångaren). Kedjorna ansluter i en korsning mode. Den högra kedjan ansluter till den vänstra sidan av fordonet och den vänstra kedjan till höger.
6

Anslut trailers elkontakten till fordon mottagaren. Testa alla belysning sekvenser (signaler, bromsar, beslutsfattare) och observera om släpets lampor reagera korrekt om fordonet. Gör en sista promenad runt i bil och släpvagn för att dubbelkolla allt görs på rätt sätt. Det är också viktigt att expeditionens backspeglarna inte är blockerade av bredden på trailern. Om de är, kan du köpa spegel förlängningar för att korrigera detta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143933.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.