Specifikationerna för en 1981 GMC Sierra Classic 2500

Början i 1960, började den inhemska biltillverkaren GM producera GMC full storlek pick-up truck och dess tvilling, Chevrolet full-size pickup. Ursprungligen namngett C /K modeller, gick dessa lastbilar senare av namnen på GMC Sierra och Chevrolet Silverado. GMC Sierra Classic 2500 var den tre-kvarts ton pick-up modell med en speciell klassiskt trim paket. Denna lastbil genomgick stora yttre och inre förändringar för 1981 års modell. Motorer

Motoralternativ för GMC 2500 var alla bensindrivna och inkluderade en 4,1-liters V-6, en 4,8-liters V-6, en 5,7-liters V-8 och en 7,4- liters V-8. För 1981-modellen en ny motor uppstod: en 5,0-liters V-8 med ett kompressionsförhållande på 9,2-till-1, den högsta andelen ses i en GM lastbilsmotorn i 10 år. Denna motor hade också Electronic Spark Control (en sensor för att hjälpa till att reglera motorns timing) och en fyra-FAT förgasare, förbättringar för att leverera den bästa motorprestanda samtidigt öka bränsleekonomi.
Transmission och Suspension

transmissioner ingår en tre-växlad manuell, en tre-växlad automatlåda, en fyra-växlad manuell och en fyra-växlad automatlåda. Den oberoende främre hjulupphängningen av trucken bestod av en Dana /Spicer Modell 60 axel på spiralfjädrar, medan den bakre upphängningen hade släpande armar och bladfjädrar. Fyra-hjulsdrivna lastbilarna bladfjädrar på båda axlarna.
Inredningsdetaljer

Eftersom 2500 Classic lastbilen hade top-of-the-line lyx trimma, presenterade det många inredning bekvämligheter. Cut-högen mattor, kom en isolerad headliner och dörrpaneler med trä-korn eller aluminium dörr applikationer som ingår, samt en lyxig instrumentpanel med en trä-korn eller aluminium full mätare kombiinstrumentet. Lastbilen hade också remmar dörrhandtaget, mattor på dess nedre paneler och fullt vinyl trim täcker på de lägre kick-panel. Addera Exterior

GMC pickup genomgick mer restyling för 1981 än något annat år sedan 1973. För att öka bränsleekonomi utan att offra storlek eller nyttolast, var lastbilen lättare och mer aerodynamiska, stötdämparna var lättare, hade det ett nytt fall aluminium överföring och omformning från brandväggen framåt. Lastbilens front fick också omorganiseringen, presenterar ett nytt galler design och fyrdubbla strålkastare. Fyra-hjulsdrivna modellerna fick autolocking navkapslar. Dessutom kom lastbilar med klassiska trim med en deluxe kromade grillen och gjutning paket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143924.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.