Hur man reparerar ABS-bromsar på en GMC Sierra 1500

ABS-bromsar på GMC Sierra 1500 består av bromsbelägg, rotorer och bromsok kolvarna. Var och en av de komponenter som ska vara i gott skick för att prestera som avsett. Slitna bromsbelägg kan Jigg ytorna på broms rotorer och leda till en minskad bromsprestanda. Gjorda rotorer kommer också bära nya bromsbelägg förtid. Byt bromsbelägg och rotorer när slitage eller skador är märkt för att garantera säker körning. Saker du behöver
Turkiet Baster
Däck järn
Jack
Jack står
18 mm hylsnyckel
T-30 Torx bit och kör
Dead-slag hammare
Rotor
Bromsbelägg
Brake Parts Cleaner Review Duk handduk
bromsfett
Tvingfäste
Funnel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner

1

Lyft Sierra huven och ta bort locket huvudcylindern. Locket sitter till höger om motorn och täcker fordonets reservoar av bromsvätska. Sifon hälften av vätskan från huvudcylindern med en kalkon baster. Placera locket löst på reservoaren behållaren för att hålla skräp från kvarvarande vätska.
2

Lossa muttrarna på hjulen med däck järn eller lug skiftnyckel. Lyft trucken med domkraften och placera pallbockar under ramen för stödet. Sänk GMC på läktaren. Ta bort muttrarna och ta av hjulen bort.
3

bort de två bromsok bildspel bultar från baksidan av bromsok med en 18 mm nyckel. Lyft bromsok från bromsenheten och vila den på toppen av styrarmen ovanför bromsaggregatet. Skjut bromsbelägg från bromsok väggarna.
4

Avlägsna rotorns fästskruv från utsidan av skivan med en T-30 Torx bit och kör.
5

Ta rotorn med två händer på motsatta sidor av skivan och dra den rakt från hjulnavet. Använd en död-slag hammare att slå mittsektionen av rotorn om den inte glider lätt från bilens hjulbultar.
6

bort de nya rotorer från sin förpackning och rengör dem noga med bromsdelar renare och en trasa handduk. Placera den nya rotorn på bilens hjulbultar och tryck den mot hjulnavet. Byt skruven på den yttre ytan av rotorn.
7

Applicera ett tunt lager av bromsfett till baksidorna av de nya bromsbelägg. Använd anti-squeal, koppar-baserade föreningen för bästa resultat.
8

Force bromsok kolv i bromsoket med en C-klämma. Kolven är den metall cylinder som sträcker sig från insidan av bromsoket. Avlägsna Tvingfäste när kolven är helt nedtryckt inom sidan av bromsoket. Skjut nya bromsbelägg på sidorna av bromsoket. Skruva i bromsok bildspel bultar och dra åt dem med skiftnyckeln.
9

Placera hjulet tillbaka på hjulskruvarna och skruva på muttrarna för hand. Lyft Sierra med domkraften och ta bort domkraften. Sänk däcken till marken och dra åt muttrarna med däck järn. Flytta till förarsätet och starta motorn.
10

Tryck på bromspedalen långsamt till golvet och släpp den. Upprepa fördjupningarna tills bromspedalen svar återgår till det normala. Flytta till motorrummet.
11

bort huvudcylinder GJP och placera en tratt in i behållaren. Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska vid behov. Ta bort tratten och säkra locket på huvudcylindern. Stäng GMC huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143889.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.