Delar av en lastbil

Lastbilar är fordon som används för transport av en mängd gods. De har motorer anpassade till vikten av den last och avståndet den behöver transporteras, en kropp formad för att bära lasten och enkelt aktivera dess lastning och borttagning, och en hytt där föraren och eventuella passagerare kan sitta. Body

Tippbilar använda sig av en hydraulisk arm för att lyfta med öppen topp kroppen vid ena änden. Varorna frigörs genom bakluckan. Box arbetsföra lastbilar har en stel kropp med fasta väggar. Entry är genom den bakre änden via dörrar eller rulljalusier. Gardin-sidiga lastbilar har en solid ram i form av en låda, deras mjuka gardiner sidor innebär att varor kan vara mer-lätt lastas och lossas. Flak lastbilar transportera gods på flaket baktill. Lastbilar som krävs för att transportera gods som behöver kylning eller frysning har kroppar som kan vara temperaturstyrd. Lastbilar med ett nytt avsnitt som sträcker sig över hytten kallas Luton topp kroppar. Kropparna av tankbilar består av en fast monterad tank som används vid säker transport av gaser, pulver och vätskor.
Transmission

Transmissionen består av en komplex uppsättning kugghjul som överför motorns vridmoment genom till drive-hjulen. Små lastbilar använda antingen en automatisk eller en manuell växellåda med synkroniseringsdon för att säkerställa att tänderna hos kugghjulen maska ​​ihop. Större lastbilar kan använda manuella växellådor utan synchronizers. Dessa kräver att föraren antingen växla med hjälp av kopplingen eller att använda sig av en metod där kugghjulen är synkroniserade genom att varva med motorn innan ingrepp med kugghjulet. I USA, stora lastbilar har vanligen mellan nio och 15 växlar. I Storbritannien, de med manuell växellåda har mellan åtta och 12 växlar.
Hytt

Cabs är där förare och passagerare sitter. I små lastbilar, dessa är antingen vanliga daghytter eller manskapshytter. Manskapshytter kan rymma fler människor, men kommer att minska det tillgängliga utrymmet för lastning av gods. Vissa hytter har en sovkupé så att föraren kan vila under långa resor. Hytterna är oftast byggda antingen över motorn eller bakom den. Cab-over-motorkonstruktioner minska den totala längden av en lastbil så de är mer användbar i områden där svarvning begränsade utrymmen. Vissa specialiserade lastbilar - såsom de som finns på flygplatser eller gårdar sjöfart --- är utformade med hytten byggd intill motorn En lastbil ska ha
Motor

. en motor som matchar dess avsedda användning. Helst bör de kör så att maximalt vridmoment uppnås vid den mest vanligen används motorhastighet. Som en allmän regel kommer motorer avsedda för användning över långa avstånd eller vid höga hastigheter bli mer kraftfull. Medan vissa mindre lastbilar kan vara bensindrivna, praktiskt taget alla större lastbilar kör från diesel. Hybrid-elektriska motorer blir allt vanligare som bränsle priserna ökar och på grund av miljöhänsyn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143886.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.