Frostskyddsvätska & Olja läcker in Min Dodge Dakota

auto maker Dodge Dakota serie lastbilar är uppskattad för sin robusta prestanda, men som nästan alla bil, uppstår problem som kan hämma prestanda. Frostskyddsmedel och bränsleledning läckage är vanligt förekommande i många fordon, inte bara Dakotas, men liksom övriga bilar och lastbilar, det finns gör-det-själv metoder som kan avgöra placeringen av läckor och åtgärda dem. Frostskyddsmedel Läckor

kolla under Dakota huven och titta på kylarlocket, båda uppsättningarna kylarslangar och kylaren själv. Dessa områden är vanliga läckagepunkter i många fordon. Titta runt locket, om en rännil av frostskyddsmedel är närvarande, eller om det finns tecken på dropp, ersätta den gamla locket med en ny för att täta läckan. Om kylarlocket är intakt, inspektera slangarna nästa. Leta efter små sprickor eller sprickor som uppstår i gummihölje av slangarna på grund av slitage (du kan behöva en ficklampa). Om läckage förekommer, ersätta de gamla slangarna med nya genom att lossa anslutningarna med en skiftnyckel och dra åt de nya slangarna.
Quick Fixar

Häll en likvid obligationsmarknad speciellt framtagen för radiator lapp i kylaren via locket. Dessa obligationer sippra in sprickor i radiatorns skalet och täta dem. Observera att tätningarna skapats av obligationerna inte länge innan du måste använda mer borgen eller byt kylaren.
Fuel slangläckage

Kontrollera noggrant varje sektion av bränsleledningen för läckor. Detta kan kräva att du använder en ficklampa, och kommer säkerligen att kräva dig att krypa under bilen för att få ett bättre utseende. Inspektera raden för sprickor eller små splittringar på samma sätt som du kontrollerat kylarslangar för frostskyddsmedel läckor. När du har hittat källan till läckan, skarva en ny sektion av linjen på plats och fäst det med klämmor. Detta fungerar bara för plast bränsleledningar.
En not om bränsleläckage

bedöma skador metall linjer. I många fall, även för små läckor, måste hela raden bytas ut. Avlägsna linje och ersätta den med en plast en, eftersom linjen kan uppgraderas som kopplingarna kommer att vara densamma. Om din lastbil läcker kylarvätska internt, har din Dakota bogseras till ett garage. Kostsamma interna läckor är svåra att hitta och svårt att fixa, motor användning kommer bara att öka skador Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143864.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.