Hur man gör en trä-konsol Center Truck

lastbilshytter är notoriskt ont om bra ställen att förvara verktyg och andra nödvändiga artiklar. Den smala instrumentpanelen säkerställer att handskfacket inte kan rymma annat än den minsta av poster. Lägga till en mittkonsol kan lösa detta problem, och arbetar med trä gör att den kan byggas med enkla handverktyg som de flesta åkare har tillgång till. Börja med ett bra betyg av 3/4-tums skåp plywood att bygga en konsol som inte kräver någon invändig inramning. Saker du behöver
Chalk
Stiff tråd
3/4-tums plywood
Cirkelsåg
Jigsaw
Pin spikpistol
trälim
Drill
Hålsåg
Paddle bit
Gångjärn med skruvar
Visa fler instruktioner
1

markera positioner fram-och baksidan av konsolen så långt ifrån varandra som du vill ha dem på drivaxeln puckel i mitten av lastbilen golvet med krita, kommer som borsta ur mattan när du är klar. Använd en styv tråd att böja från mitten av drivaxeln puckel och på golvet tre inches på ena sidan på båda platserna. Spåra detta skissera på en bit hopvikt kartong, med änden av tråden som representerar mitten av puckeln, mot vecket. Skär kartong och utvecklas för att avslöja en mall av drivaxeln puckel och golv profil.
2

Mät bredden på mallen och skär två rektanglar av 3/4-tums skåp plywood så bred som mall och lika hög som den "puckel", plus 12 inches. Trace mallen för framsidan av puckel längs den nedre kanten av en rektangel och baksidan på den andra. Klipp ut dem med en sticksåg och montera dem över puckeln i sina positioner. Trimma styckning som behövs för en tight passform.
3

Mät mellan de främre och bakre märken du gjort för din konsol. Klipp en bit plywood så länge det avståndet, minus 1 1/2-tum och lika bred som mall, minus 1 1/2 inches. Till exempel, om din konsol kommer att vara 18 inches lång över alla och 14 inches bred, göra pjäsen 16 1/2-by-12 1/2-tum. Detta är undersidan av din konsol.
4

Mät från toppen på puckeln till den övre kanten av båda gavlarna. Ta den mindre av dessa mätningar och skär två sidor som dimension, av längden av konsolen botten. Limma och spika dessa två sidor längs kanterna på botten, med en långsida, även med den nedre panelens bottenyta. Nail genom sidorna i kanterna på bottenpanelen, med ändarna av sidorna kant med bottenplattan ändarna.
5

Lim och spika denna tre-sidig fack mellan de två ändstyckena, med överkanter spola med topparna av ändarna. Nail genom ändarna in kanterna på tre sidig låda. Mät toppen av lådan sida till sida och framifrån och bakåt. Skär en bit av 3/4-tums plywood till denna storlek. Markera en linje 5-inches från ena änden över pjäsen. Dividera detta 5-tums avsnitt i hälften med en andra linje. Markera mitten av varje halva och använd en 3 1/2-tums hålsåg tråka en mugghållare på varje sida.
6

Klipp längs linjen du gjorde vid 5-inches. Montera 5-tums bit mugghållare ovanpå konsolen, spola med sidorna och bakdelen. Limma och spika den på plats. Markera resterande bit du klipper från mugghållaren 2 inches från den avskurna ändan i dess centrum och födde en 1 1/2-tums hål med en paddel lite för ett finger hål. Detta är ditt lock.
7

Montera locket med hålet mot mugghållaren ovanpå konsolen. Face-montera två verktyg gångjärn i den motsatta änden av locket från fingret hålet med 1/2-tums träskruv. Anslut den andra halvan av gångjärnen till framsidan av konsolen, så att locket kommer att svängas upp när den lyfts med fingerhålet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143830.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.