Hur fungerar Traction Control på GM bilar ?

Antispinn på General Motors (GM ) fordon fokuserar på förlust av friktionen mellan däck och vägbana . Traction control härrör från forskning och utveckling på bromsteknik utförd av Robert Bosch Company och därefter antogs av GM början på 1980-talet . Syfte

Antispinn är standard på alla GM- bilar . Systemet är en anordning som håller dina fordon hjul från att förlora kontakten med trottoaren när fordonet accelererar .
Delar

Antispinn ansluter till ditt fordon gaspedalen , bromsar , hjul och till en färddator . Traction control bort den mekaniska kabelanslutning används av gaspedalen och ersätter den med en elektronisk koppling . En styrdator länkar till gaspedalen och individuella bromsarna via ett nätverk av sensorer .
Operation

Edmund s beskriver antispinnsystem som motsatsen till , eller vända om , låsningsfria bromsar ( ABS ) . Eftersom föraren trycker på gaspedalen ned , omvandlar en sensor positionen för gaspedalen till en elektrisk signal, som sedan går till en styrenhet . Om dina däck börjar snurra när du accelererar , sänder styrenheten en signal till individuella bromsarna på de snurrande däcken och spjällhuset . Styrenheten justerar spinning genom en serie av broms pulser på att stoppa de snurrande däcken vilket i sin tur bibehåller maximal dragkraft .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143812.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.