Problem med tandem släpvagnsbromsar

Om din släpvagn med en totalvikt över 3000 kg., Då du kommer att behöva bromsarna på släpet för att förbättra din stabilitet och minska risken för släpet överknytning vid ett plötsligt stopp. De flesta människor betalar inte mycket uppmärksamhet åt sina släpvagnsbromsar tills en olycka inträffar. Det är viktigt att kontrollera dina släpvagnsbromsar vartannat år och göra nödvändiga reparationer omgående för att undvika några av de vanligaste problemen släpfordonsbroms. Bromsar frigöra inte

Bromsarna på släpet får inte släppa när ditt fordon och släp är i rörelse. Om dina bromsarna blir slitna för snabbt eller om du märker motstånd från din släpvagn, då dina bromsar inte kan släppa ordentligt. Du kommer att behöva ta din släpvagn till din lokala mekaniker för reparation. Bromsbeläggen på din släpvagn bör pågå i minst ett år, beroende på din typ av släpvagn eller mängden användning. Kontrollera med din broms tillverkare för specifika underhållsplaner.
Warped Rotorer
p Om din släpvagn använder ett system för skivbroms, då du kan stöta på problemet med skeva rotorer. Rotorer på skivbromsar kan bli skev med slitage. Warped rotorer kommer att orsaka att bromsarna inte engagera och kan skapa några stora problem för dig och din släpvagn. Kontrollera dina rotorer på en regelbunden basis och omedelbart ersätta någon som ser slitna eller har sprickor.
Bromsledningen Leak
p Om du märker grönaktig bromsvätska insamling enligt din släpvagn, då du kan ha en sprucken eller trasig bromsledningen. Om dina vätskenivåer blir för låg, kommer dina bromsar sluta arbeta och ditt bromssystem kan behöva bytas ut. Var noga med att testa din bromsvätska regelbundet med remsor vattentest som kan köpas från din mekaniker eller lokala järnaffär. Undersök din bromsledningen och ersätt raden omedelbart om du ser några sprickor eller läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143799.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.