Hur Spray Bed Liners

Bed liners tjänar till att skydda din lastbil avslut och förhindra fula rost och stötar i sängen. Gör-det-själv-säng liners kommer i många former, från pensel-on till aerosol sprayburkar till mer professionell sprej-in material. För hållbarhet, särskilt i tunga applikationer, är ett material såsom Zolatone, eller annan gummerade spray, bäst. Principerna för tillämpning av dessa material är väsentligen desamma. Kvaliteten på resultatet är mest direkt relaterad till förberedelse och integriteten av det använda materialet. Följ stegen nedan oavsett vilket material du använder för att få bästa resultat från din spray i sängen liner. Saker du behöver
Maskeringstejp
maskeringspapper
Sandpapper /sander
Aceton
Kompressor
Vattenfilter
sprutpistol
Reducer
Paint respirator

Visa fler instruktioner
Prepartation
1

tape Använd maskeringstejp, maskering papper och plast för att täcka alla delar av lastbilen som du inte vill att spraya med säng liner material. Var särskilt försiktig runt kanterna på sängen för att skapa raka linjer och kanter.
2

Ta bort bakluckan och all hårdvara inuti sängen. Detta inkluderar fästpunkterna och alla bolt-in hårdvara som inte kan döljas. Ställ hårdvaran åt sidan, men hålla stängd baklucka, som insidan av det kommer att sprutas också. Addera 3

Mask bak på bakluckan och ta bort någon maskinvara som inte kan maskeras på det liksom. Gör även raka maskering linjer där du inte vill att sängen liner att gå. Sand det område som ska besprutas grundligt med 180 grit sandpapper. Resten av bädden som skall sprutas med 180 grit sandpapper samt
4

Sand. Detta kommer att säkerställa att materialet kommer att ansluta sig till sängen och flagnar inte. Kontrollera att all smuts och rost avlägsnas från sängen.
5

Rengör alla de slipade områden med aceton eller liknande rengöringsmedel. Bär kemikalieresistenta handskar, som aceton kommer snabbt orsaka allvarliga frätskador. Med hjälp av kompressorn, blåsa någon damm och skräp ur sängen med luft. Addera Besprutning Bed Liner
6

Installera vattenfiltret i linje på din kompressor, se till att ingen fukt kommer att kontaminera det material du använder. Se till att alla delar av pistolen är ren och förberedd för sprutning. Placera kompressorn regulatorn till rätt tryck för det material du sprutar, vanligen 65-75 psi.
7

Blanda materialet enligt anvisningarna. Vanligtvis reducering kan användas för att förlänga den tid du har att spraya materialet innan det börjar härda. Så snart som materialet är blandat, häll det i sprutpistolen och börja att spraya. Härdningstiderna ofta är mycket begränsade på sängen liner material, så arbeta snabbt. Arbeta dig från framsidan till baksidan av sängen, som täcker alla områden noggrant.
8

applicera ytterligare skikt. Vissa material kräver att du väntar mellan skikten att låta varje lager torka. Andra instruera dig att applicera beläggningen snabbt, stannar inte förrän du har tjocklek och täckning du önskar. En bra tumregel är att använda tjockare skikt på golvet i sängen och mindre åt sidorna.
Cleanup
9

När fodret är allt tillämpas, grundligt rengöra din färg pistol och förnödenheter användning av aceton eller thinner. Gör detta snabbt för att förhindra härdning av sängen liner materialet i ditt måleri apparat.
10

Installera den maskinvara som togs bort. Medan materialet fortfarande är klibbigt, ersätta all hårdvara som har tagits bort så det kommer sittplats i materialet och inte sticka ut för långt från sin ursprungliga plats.
11

Ta bort all maskeringstejp och material, med thinner för att ta bort all liner över spay. Låt fodret härda i minst 24 timmar innan det att bli blöt. Att sätta bilen i ett varmt, soligt område kommer att påskynda torkning och härdning process.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143772.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.