Var Är Glödstift modul på en Ford F-350 Powerstroke?

Årsmodell 1999 och nyare 7,3-liters Powerstroke Diesel Ford F-350 pick-up lastbilar som klarar Kaliforniens utsläppsnormer har en glöd modul plugg kontroll istället för mer gemensam glödstift relä. Både relä och styrmodulen är på passagerarsidan motorns ventilkåpa bakom bränslefiltret bostäder, med bruna och gula trådar fästa. Funktion av Glödstift relä och glödstift Control Module

glödstiftet styrmodulen eller relä är ansvarig för att vrida glödstiften på och av så att du kan börja din dieselmotor när det är kallt. Till skillnad från en bensinmotor, inte dieselmotorn inte har tändstift, så att bränslet inte kan få tillräckligt varm för att förbränna när motorblocket är mycket kallt. När sensorer inuti motorn visar att det är varmt nog, vänder glödstiftet relä eller styrenhet glödstiften off.
Skillnaden mellan glödstift relä och glödstift Control Module
< p> En normal glödstift relä styr endast funktionen av glödstiften. Ett glödstift styrmodul är ett krav i Kalifornien regler för utsläpp. Den kommunicerar med drivlinan styrmodul (PCM) i tillägg till sin normala uppgift att styra glödstiften. Glödstiftet styrmodul sinnen fel i förglödningssystem eller enskilda glödstift, och skickar data till PCM, där den kan läsas med diagnosverktyg.
Testa glödstift Relay

Du kan testa den grundläggande funktionen av ett glödstift relä med ett test ljus. Om du bifogar ett test leder till vart och ett av de två stora terminalerna, bör testet ljuset tänds när du vrider nyckeln i tändningslåset. En av de två stora terminaler ansluts till batteriet. När ett test lead ansluter till den andra stora terminalen och det andra testet ledningen ansluts till jord, bör ljuset återigen kommit på när du slår på tändningen. Addera Byta Glow Module Plug Kontroll

att byta relä glödstift eller kontroll modul, ta bort kabelstammen (i fallet med glödstiftet styrenheten). Markera positionen för de fyra kablarna är knutna till de två stora och två små terminaler och ta bort ledningarna. Unbolt relä eller kontroll modulen från ventilkåpan. Bolt ersättande enheten på plats, åter fästa kablarna till terminalerna och koppla in kablaget, om det är närvarande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143708.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.