Hur man tar bort säkringen panelen på en Dodge 1500 Ram

Alla elektriska tillbehör i din Dodge Ram använder en säkring för att hjälpa till att reglera elektrisk ström från batteri och generator. Från tid till ledningarna kan slitas ut från slitage och för att se till att säkringen panelen fungerar kan du behöva ta bort den för att felsöka eller byta ut den. Det enda sättet att göra det är att ta bort instrumentpanelen från ditt fordon, vilket är en relativt enkel process som kan göras av någon bakgård mekaniker med tillgång till grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

lokalisera skruvarna som håller instrumentpanelen på plats och ta bort dem med en skruvmejsel. Se din bruksanvisning för exakt placering av skruvarna, eftersom de kan variera beroende på om du har en manuell eller automatisk växellåda Dodge Ram 1500. Förarsidan instrumentpanel är ansluten till konsolen för vissa modeller av 1500-talet genom åren, så din exakta borttagningen kan variera.
2

Ta bort alla motsvarande trim runt instrumentpanelen som behöver tas bort att komma åt säkringen panelen, som är på den nedre vänstra sidan av förarsidan, ned nära där dörren stängs. Pop huven medan du är där nere arbetar, och koppla bort batteriet leder till batteriet innan du försöker komma åt eller arbeta direkt med gruppcentralen.
3

Exponera gruppcentralen själv genom att ta bort panelens lock. Leta reda på skruvarna och /eller bultar som håller panelen på plats och lossa dem med en skruvmejsel eller uttag (beroende på märke /modell av din 1500). Sakta ut panelen och lossa kablarna, hålla reda på var de är belägna i första hand. Gör ditt underhåll och sedan tillbaka panelen och vända hela processen att få tillbaka lastbilen i driftläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143702.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.