Problem med styrningen i GM Trucks

Den servostyrning i General Motors lastbilar ifrågasattes efter konsumenterna började klaga på svårigheter med att vända sina fordon. Servostyrning problem kan tyda större säkerhetsrisker för vissa GM modell lastbilar, även om tillverkaren förnekar det finns en oro för säkerheten. Ändå har General Motors tvingats bosätta rättegång strider över påståenden om problem servostyrning i sina lastbilar. Klagomål

GM konsumenter har klagat över frågor servostyrning i GM lastbilar. Förare har citerat fall där de har parkering problem parallellt eller navigera sina lastbilar i trånga utrymmen på grund av svårigheter med att vrida på ratten. Många konsumenter har sagt att de till slut tar upp två platser på parkeringen eftersom de är oförmögna att styra styrningen. Denna styrning Problemet inträffar oftast vid låg hastighet. Det finns olika grader av svårigheter med styrning, beroende på GM lastbilen, och det finns inget sätt att veta hur många fordon kan påverkas.
Orsaker

Allmänt Motors rapporterar att de problem med styrningen i sina lastbilar uppstå på grund av brist på tryck i servostyrningen. Denna brist på tryck kan på grund av slitna däck eller lågt däcktryck. Svårigheter med att vrida på ratten, enligt GM, uppstår när kunderna gäller trycket till bromsarna samtidigt som du vrider ratten samtidigt. Andra orsaker kan omfatta installation av en hiss och större däck eller vrida upp torsionsstavarna på din GM lastbil. Vrida justeringsskruven (som trycker på ankaret armen och trycker på nedre länkarm där torsionsstaven vilar) kommer att höja fordonet.
Stämningar

Medan GM hävdar dessa problem med styrningen är ett naturligt tillstånd i medelstora till tunga lastbilar fortsätter konsumenterna att lämna in stämningar över problemet. I mars 2010 hade GM att återkalla 1,3 miljoner bilar i USA för att ta itu med sina problem servostyrning. I november 2009, var en konsument tilldelades $ 120.000 efter att han lämnat in ett klagomål under 2005, att han inte kunde styra sin Chevrolet Silverado pickup. GM ignorerade påståendet och vägrade återbetalning, vilket svaranden att ta ärendet till domstol.
Reparationer

Om styrningen problemet beror på brist på tryck, Problemet kan åtgärdas genom att lägga till en tryckventil. Om problemet orsakas av en hiss, stora däck eller staplar torsion, en ny Pitman arm och spännhjulsarmen (styrkomponenter) kan åtgärda problemet. Addera Recall

I händelse av att din lastbil har återkallats eftersom en styrgrupp problem, kommer GM att kontakta sina kunder och låta dem veta när delarna kan bytas ut på deras lokala återförsäljare. GM garanti uppger att det kommer att täcka minns reparationskostnader. Om du tror att din bil kan vara en del av en återkallelse, men du var inte anmäld, kontakta din GM-återförsäljare eller GM direkt. Se Resurser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143682.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.