De delar av en Pick-Up Truck

Pickup mönster har förändrats mycket under de senaste årtiondena. Det finns fler valmöjligheter när det kommer till hytten och säng storlek. Bränsleeffektivitet och hästkrafter skiljer sig också avsevärt mellan olika modeller. Vissa mindre lastbilar används mer som personbilar, medan andra fortfarande göra en hel del bära och hala. Yet de grundläggande delarna av en pickup har förändrats mycket lite. Motor

Pickup lastbilar kommer med antingen diesel eller vanlig bensinmotorer. Dieselbränsle kostar mer vid pumpen än vanlig bensin, men blir mellan 20 och 30 procent bättre bränsleekonomi. Full-storlek lastbilar brukar komma med åtta-cylindriga motorer. Många kompakta lastbilar har sexcylindriga motorer. Åtta-cylindriga motorer har mer makt och större pull kapacitet, men är inte lika bränsleeffektiva.
Hytt

Många lastbilar nu kommit med förlängda hytten storlekar. Vissa kommer sätet så många som fem eller sex passagerare. Detta extra utrymme har ett pris, dock. Lastbilar med större hytter har ofta mindre sängar och kan inte bära som en stor nyttolast. Pickup med såväl stora hytter och sängar väger mer och är mindre bränsleeffektiva.
Bed

Pickup sängar är utformade för att transportera stora mängder material och hantera en hel del straff och användning. För att hålla dem från att bli repig och bucklig, säng liners ofta är installerade. Ju större sängen, desto mer nyttolast det kan bära. Typiskt, lastbilar med en massa passagerare rum har 5-fot sängar. Lastbilar med plats två eller tre passagerare har oftast bäddar mellan 6 fot och 8 meter lång.
Dörrar

få moderna pickup lastbilar har bara två dörrar. Med förlängda hytten storlekar, de flesta utrustade med tre till sex dörrar. Extra dörrar och hytt storlek möjliggör fler passagerare och förvaringsutrymme inne i hytten. Pickup lastbilar med två till tre dörrar och större storlekar säng finns också tillgängliga.
Däck
p Det finns också fler alternativ i dag när man köper däck för pickup bilar än det fanns i det förflutna. Sommardäck får bättre grepp på torr asfalt. Fordon som drivs under dåligt väder kan utrustas med vinterdäck. Det finns också däck för fordon som drivs off-road ganska ofta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143681.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.