Min Chevy S10 PO141 startar inte

Biltillverkaren Chevrolet S-10 pickup-serien erbjuder massor i vägen för stil och prestanda till de kunder som önskar en mindre lastbil. Men det finns tillfällen när saker kan gå snett med några av lastbilens inre komponenter, är en av som indikeras av PO141 felkod. Denna kod, som visas på instrumentbrädan i S-10 modeller med datoriserade diagnostik innebär truckens katalysatorn är dålig, vilket förklarar varför lastbilen inte startar ordentligt. Saker du behöver
Hydraulisk lyft
O2 skiftnyckel
Ficklampa (tillval) katalog Bågfil (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Rådfråga manual medföljer särskilda S-10-modellen för att avgöra vilken typ av omvandlare du behöver. Använd den här informationen för att köpa en ny omvandlare från en kunnig och seriös bildelar återförsäljare.
2

Rulla lastbilen på en hydraulisk hiss. Grundläggande bil domkrafter och ramper kommer inte att räcka eftersom omvandlaren är placerad vid den bakre delen av avgassystemet mot centrum av bilens undersida och du behöver gott om utrymme att arbeta. A ramper skulle fungera om du har en djup i mark grop nedan där du kan stå bekvämt Addera 3

Leta O2 bultarna som håller 02-sensorn på plats,. Detta är den del som ansvarar för övervakning av omvandlarens prestanda och måste tas bort för att få tillgång till omvandlaren själv. Använd O2 skiftnyckel för att lossa O2 skruvarna och ta bort sensorn. Ställ den åt sidan.
4

Lossa och ta bort skruvarna som håller omvandlaren till ramen. Dessa kan vara svåra att nå på grund av den vinkel som bultarna installerades. På vissa modeller kan du behöva såga bort en del av avgasrör för att få en bättre arbetsmiljö vinkel.
5

bort omvandlaren från ramen och placera den nya i dess ställe. Skruva ner med nya bultar (vanligtvis medföljer ny converter). Om det behövs, byta ut sågade bort rören med nya avgasrör innan bultning O2-sensorn på plats igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143667.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.