Typer av lastbilar Transmissioner

De första bilföretag började sälja civila lastbilar i början av 1900. I pre-världskriget era, var det två-växlad växellåda används oftast i lastbilar. Allteftersom tiden marscherade på, lagt tillverkarna fler hastigheter att göra lastbilar snabbare. Idag kan en manuell växellåda har fem eller till och med sex hastigheter. Automatisk växellåda

halvautomatisk växellåda började tillverkas i Tyskland i början av 1900 för marina applikationer. Det var inte förrän 1937 som den första semi-automatisk växellåda producerades för civila lastbilar i Amerika. Dessa möjliggjorde enklare och säkrare växling mellan växlarna. År 1948 införde Oldsmobile den första riktigt automatlåda. Med en automatisk växellåda, växlar en anordning växlarna, i stället för föraren.
Femväxlad manuell Transmission

manuell femväxlad växellåda är vanlig i lastbilar från det sena 1980-talet till tidigt 90-tal. Det finns flera märken av fem-växlad manualer med olika kroppstyper. En klocka-stil kroppen används för att hysa aluminiumhölje. Den grundläggande transmission kropp stil liknar fyrväxlad växellåda men är större och helt synkroniserade.
Sexväxlad manuell växellåda

extremt tunga sex -växlad transmission är mycket större än de fem hastigheten men använder också bell bostäder stil kroppen. Samtliga växlar är fullt synkroniserade, och kan användas i två-eller fyrhjulsdrift. Med de sändningar som väger uppåt på 260 pounds, kan de hanterar lastbilar som väger upp till 26,000 pounds. Sexväxlad manuell växellåda finns i till exempel Ford och Dodge Super lastbilar plikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143655.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.