Hemlagad Lift Kit för lastbilar

Många terrängbil och entusiaster lastbil utför lyft ändringar på sina lastbilar för att förbättra off-road prestanda, genom att lyfta kroppen av lastbilen några inches högre än normalt. Lyft din lastbil kan förbättra prestanda, men också hjälper till att undvika att få lera fastnat runt däcken. Även om det finns dyra lift kit för denna typ av uppgradering, många lastbilar entusiaster föredrar en mindre kostsam metod för att lyfta sin lastbil. Du kan bygga din egen kit lastbil hissen, vilket är mer kostnadseffektivt och ger dig en tre-eller fem-tums lyft. Bestäm mängden lyft önskas för din lastbil. Utför en del efterforskningar för att ta reda på vad som krävs för säkerheten, sedan köpa ersättare U-bultar i lämplig storlek. Saker du behöver
stålmaterial
Skyddsglasögon
U-bultar
WD-40
Handhållna kvarn
Svetsning verktyg
Hylsnyckel
Jack
Måttband
Visa fler instruktioner
Design
1

Kontrollera nuvarande bladfjädrar konfigurationen på din lastbil. Normalt är de fjädrarna bultas fast i övre delen av axeln med U-bultarna. Längden av de nuvarande U-bultarna som håller bladfjädrarna på plats med måttbandet
2

Mät.

3

Lägg aktuell U-bult mått på mängden lyft önskas. Detta belopp bör vara mellan tre och fem inches. Lägg annan tum till det numret för att bestämma längden på ersättare U-bultarna behövs.
Installation
4

Skär en 4-by-4-tums avsnitt av stål lager med handhållen slipmaskin. Om stålmaterial är inte tjock nog för den önskade hissen, stapla flera stycken av stål lager tillsammans. Häftsvets stål bitar att säkra dem. Upprepa proceduren för den andra sidan av lastbilen.
5

Applicera lite WD-40 på den aktuella U-bultarna på bladfjädrar. Lossa skruvarna med hylsnyckel efter väntar ett par minuter. Ta dem och kassera bultarna.
6

Lyft trucken med uttag tills bladfjädrar kommer fri från axeln.
7

Infoga stålet lager mellan axeln och bladfjädrar. Placera den nya U-bultarna i fästena och dra åt bultarna och muttrarna med hylsnyckel för att säkra bladfjädrarna på plats.
8

Upprepa steg 2 till 4 för den motsatta sidan av lastbilen . Dra åt bultarna ordentligt med hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143635.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.