Hur att bogsera en Toyota Tacoma

Bogsering är ibland nödvändigt i svåra situationer där bilen inte kan verka i egen kraft. Oavsett om du bogserar din Toyota Tacoma eftersom det är obrukbart, eller du flyttar och inte har tillräckligt med drivrutiner för ditt fordon, måste ordentlig bogsera förfarande följas för att förhindra olyckor på vägarna eller skada din lastbil. Aldrig bogsera din Toyota Tacoma med en osäker metod. Att bara ansluta en kedja mellan Tacoma och dragfordonet är en chansning att du kan ångra. Saker du behöver
Tow dolly
Dragfordon
Visa fler instruktioner
1

Hyra eller köpa en bogsera dolly från ett rörligt eller varuhus. Om du inte planerar att bogsera mycket i framtiden, kan det vara mer kostnadseffektivt att hyra. Normalt måste du betala en deposition eller lämna ett kreditkortsnummer för dolly och betala en liten hyra. Du kan hyra bogsering lampor för en extra kostnad eller för ingen avgift beroende på återförsäljare.
2

Anslut dolly på baksidan av din dragfordonet via dragkroken. Tow dollies är relativt lätta och kan manövreras genom att hålla anslutningsände och rullning av anordningen via dess hjul. Säkra bogsera dolly till DRAGKROK, och lås mekanism.
3

Kör dragfordonet till Tacoma, och placera dolly direkt framför lastbilen. Den dolly bör inte vara mer än fem eller tio meter från Tacoma.
4

Kör Tacoma på bogsering dolly så framhjulen sitter i håligheterna på enheten. Om Tacoma inte körs, flytta lastbilen till neutralläge och trycka trucken på plats med hjälp av flera andra personer. Aktivera parkeringsbromsen.
5

Placera dolly remmar runt framhjulen i Tacoma, och spänn dem tills de vilar stadigt på däckets gummi. Lås båda dolly remmar.
6

Öppna dörren till din Tacoma, lokalisera mittkonsolen, och sätt i Tacoma nyckeln i "Transmission Lock"-facket. Du kan nu växla transmissionen i friläge. Om fordonet har en manuell växellåda, ställ växelspaken i neutralläge. Lossa parkeringsbromsen. Om överföringen inte är i neutralläge, riskerar du att förstöra både din Tacoma motor och transmission. Anslut släpets lampor på baksidan av din dragfordonets bogsera plug
7

. Ställ ljusen ovanpå Tacoma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143621.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.