2000 Powerstroke 7.3L Specifikationer

The Powerstroke 7.3L motor ursprungligen tillverkades i 1994. Producerat mellan 1994 och 2002, var över 2 miljoner motorer tillverkas och monteras i Ford-fordon. År 2003, som ett resultat av pågående lagstiftning och ökade krav, var 7.3L dieselmotor designen inte längre kan uppfylla regeringens utsläppskrav och tillverkning stoppades. Som bevis på detta motorns popularitet och livslängd, större än 2 miljoner 7.3L motorer fortfarande var i tjänst under 2010, vilket är mer än summan av alla in-tjänsten dieselmotor utrustade lastbilar av Chevrolet /GMC och Dodge. Märkeffekt

Powerstroke 7.3L motor, som utformats och installerats av tillverkaren i lager fordon, ger en maximal effekt på 275 hk vid 2800 rpm 525 foot-pounds av vridmoment vid 1.600 rpm. Peak power referenser specifikt den högsta nivån uteffekten uppnås under produktionen av hästkrafter eller vridmoment över bandet rpm uppmätts. Den reala produktionen av motorn vid de bakre hjulen på fordonet bestäms av inte bara motorn, utan också något tillsatt komponenter, såsom luftkonditionering, och effektiviteten i det installerade avgassystemet.

Riktning Injection

Powerstroke 7.3L motorn har direktinsprutning av bränslet. Injektionen Processen använder en hydraulisk Electronic Unit Injection, eller HEUI. Aspiration av bränslet till motorn åstadkommes genom användning av en enda turbokompressor. The Powerstroke 7.3L motorns deplacement är ekvivalent med 444 cubic
Displacement

-inches av volym. Förskjutning beräknas av rymdvolym sveps av kolvarna under drift av förbränningsprocessen. Utfallet är härledd genom att bestämma håldiametern och slaglängden. Den 7.3L motorns Borrning och slaglängd mätningar är 4,11-inches ett 4.18-inches, respektive.
Ventiler

7.3L dieselmotor är konfigurerad med två ventiler för varje cylinder. Ventilerna är toppventil konfigurerad, eller OHV.
Storlek

Under normal drift, och vid användning av lagerförda delar, cirkulerar motorn 14 till 15 liter olja. När det är torrt, väger 7.3L motor 920-pounds.
Compression

Bränsleförbränning uppnås genom värme och hög kompression. Den 7.3L dieselmotor har ett kompressionsförhållande på 17,5:1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143595.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.