Truck Driving Safety Tips

Om du kör en lastbil, är det viktigt att veta hur du skyddar dig på vägen. Yrkesförare måste vara ännu flitigare eftersom de kör i timmar på slutet. Någon dödas varje 16 minuter i en olycka med en 18-hjuling, semi-lastbil eller traktor trailer, enligt Truckinjuries.com. Emergency Braking
p Om du är lastbil svänger av sidan av vägen, gradvis minska hastigheten på din lastbil istället för att smälla på raster. Enligt Autos.com, racketen på raster ökar risken för din lastbil välter.
Underhåll

US Department of Transportation föreslår att du inspektera din bil innan körning och för att se till att bromsarna fungerar. Kontrollera lufttrycket i däcken innan du tar din bil ut för en enhet. Om du är däcktrycket är lågt, ökar risken för att få i en olycka betydligt.
No-Zone

Lastbilschaufförer bör alltid vara medveten om deras "No-Zone" eller blinda fläckanalysareor. Ibland andra bilar är inte medvetna om hur stora blinda fläckar för lastbilar är, jämfört med mindre fordon. Ungefär en tredjedel av alla trafikolyckor mellan bilar och lastbilar förekommer i "No-Zone", enligt US Department of Transportation Federal Motor Carrier Safety Administration.
Work Zones
< p> Enligt US Department of Transportation Federal Motor Carrier Administration, ungefär en tredjedel av bilolyckor i arbetsområden innebär stora lastbilar och bilar kolliderar. Lastbilsförare bör sakta ner i arbetsområden och vara särskilt medvetna om fordon i sina backspeglar. Sammanslagning långsamt i intilliggande körfält vid behov kan också minska risken för olyckor.

De flesta olyckor i arbetet zoner orsakas av aggressiva förare försöker skära lastbilar bort som körfält fusioneras före arbetsområde områden. Bilar skärande lastbilar från att komma in i döda vinkeln på en lastbil har en ännu högre risk att få i en olycka. Addera Winter Safety

Håll avstånd från bilarna framför av dig när du kör i snö eller isiga förhållanden. Om din lastbil inte har låsningsfria bromsar, försiktigt pumpa din bromspedal istället för att trycka ner den ordentligt, enligt Indiana Department of Transportation. Om din lastbil har låsningsfria bromsar, tryck på bromsen ordentligt. Rensa alla snön från vindrutan och motorhuven på din bil innan du beger dig ut.
Överbelasta inte din lastbil

Lastbilar är utformade för att hålla en viss mängd vikt . Det amerikanska Department of Transportation National Highway Traffic Administration föreslår kolla din instruktionsbok för maxvikt din bil kan hålla.
Få tillräckligt med sömn

Cirka 100.000 olyckor orsakas av trötthet varje år, enligt National Sleep Foundation. Cirka 1550 personer dör varje år på grund av dessa krascher. Om du känner dig trött, sluta köra för natten eller ta en tupplur genom att dra bilen över till den sida av vägen. Addera stanna hydrerade

Bo hydrerad kan avsevärt förbättra koncentrationen, enligt The Journal of American College of Nutrition. Ha en flaska vatten med dig i din lastbil och försöka ta en drink då och då. Detta kommer att bidra till att förbättra din koncentration, vilket minskar risken för att hamna i en olycka.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143552.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.