Hur man startar en kall 1996 Ford diesel lastbil

Den 1996 Ford diesel lastbil är utrustad med Power Stroke dieselmotor. Denna motor kräver en start rutin som liknar den hos en vanlig gasdriven motor, med undantag för att det är nödvändigt att vänta på att glödstiften att värma. Starta en dieselmotor i kallt väder kan vara lite svårt, med tanke på benägenheten för dieselbränsle att stelna till gelform i kalla temperaturer. Instruktioner
1

Använd motorvärmare för att värma upp motorn om lastbilen är så utrustad. Blocket värmaren kommer att hjälpa värma upp oljan och kylmediet i motorn till en punkt där det kan sedan kunna starta. Blockuppvärmare är oftast frivilliga eller standardutrustning i kallt väder regioner.
2

Kontrollera att trucken är i Neutral om de är utrustade med en manuell växellåda. Du kommer också att hålla kopplingspedalen ner medan veva lastbilen. Med automatiska växellådor, ska växelväljaren vara i parken.
3

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln medurs till läge "ON". Försök inte att dra runt motorn tills den röda eller gula glödstift indikator på instrumentpanelen släcks. När indikatorn slocknar, vrid nyckeln medurs till läge "START" och starta motorn tills den blir över.
4

Upprepa föregående steg om motorn inte slås över. Ge glödstiften en möjlighet att förvärma motorn igen innan en annan veva försök.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143551.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.