Hur Shift Peterbilt Trucks

Många semi lastbilar, Peterbilts ingår, har manuella växellådor. Detta tvingar föraren att fokusera mer och även ger honom mer kontroll över motorn. Om du ändrar en manuell växellåda korrekt, kommer bränsleekonomi vara betydligt bättre än med en automatisk. De viktigaste skillnaderna mellan Peterbilt transmissioner och de i bilar är att det finns fler hastigheter i lastbilen och kopplingen har en koppling broms för att stoppa motorn från att röra sig. Instruktioner
1

Vrid motorn och låt den gå på tomgång tills den når 1000 rpm på egen hand. Detta är särskilt relevant i kallt väder. Även om vädret är kallt, trycker ner kopplingspedalen, lägg växelspaken i friläge och släpp den för att värma upp överföringen samt motorn.
2

Tryck ner kopplingspedalen hela vägen ner när Peterbilt stoppas. Detta kommer att aktivera kopplingsbromsen, vilket kommer att stoppa växlarna från att röra sig när du ansluter transmissionsväxeln till motorns växel.
3

Flytta växelspaken till första växelläget.

4

Släpp kopplingsbromsen och släpp kopplingen tills trucken börjar röra sig framåt. Du behöver inte trycka ned gaspedalen för att starta trucken rör sig.
5

Släpp gasen och trycker på kopplingspedalen ner när du är redo att flytta in i andra växeln. Se till att du inte trycker på den hela vägen -.. Kopplingsbromsen är endast nödvändigt när lastbilen står stilla
6

Flytta växelspaken till friläge och frigör kopplingen

7

Låt rpm släpp lite så att motorn inte kränga när du flytta in i andra växeln.
8

Tryck ner kopplingspedalen igen och flytta växelspaken i andra växeln. Släpp kopplingen och fortsätta köra.
9

Fortsätt denna process genom resten av växlarna.
10

nedväxling när du behöver genom att följa ovanstående procedur, men att trycka gaspedalen när du är i neutralläge för att matcha motorns varvtal till lägre växel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143493.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.