Hur man installerar en mottagare Hitch på en 1999 Tacoma

Den Tacoma är en medelstor pickup och den minsta lastbilen erbjudandet från japanska auto maker, Toyota. Den Tacoma kan bogsera ett litet verktyg eller husvagnen. Vissa Tacoma modeller kan komma från fabriken med ett skumt mottagare som en del av ett släp paket, men en eftermarknad hitch receiver kan enkelt installeras på fordon utan detta alternativ för att hantera bogsering behov lastbilen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Helper Review Momentnyckel (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den bakre stötfångaren fäste fästbultarna på ramen för passagerarsidan av bilen. Ta fästmuttrarna från bultarna med en socket och spärrnyckel. Skjut skruvarna från fästet och ramen och ta bort dem från fordonet.
2

Placera stötfångaren till stötfångarfästet bultar på passagerarsidan av lastbilen. Lossa, men ta inte bort de kvarhållande muttrarna på bultarna med en socket och spärrnyckel. Dra stötfångaren och stötfångarfästet från den bakre ramen och ned något. Ha en hjälpare håller stötfångaren från slapp överdrivet, vilket kan skada licensen ledningar plattan ljus.
3

Skjut fästet passagerarsidan av skumt mottagaren mellan stötfångarfästet och lastbilens ram . Ha hjälpare driva upp på stötfångaren, och sedan inåt för att rada upp monteringshålen i skumt fäste, stötfångaren bracket, och lastbilen ram. Skjut de ursprungliga bultarna tillbaka genom monteringshålen och dra åt muttrarna för hand. Sätt en extra skruv som medföljer skumt genom den återstående monteringshål i skumt fästet och in i en fabriksinstallerad svetsad mutter på lastbilens ram och dra åt den med fingrarna.
4

Upprepa proceduren för att installera drivrutinen konsol sida skumt på förarsidan av lastbilen ram.
5

Placera mottagaren skumt i mellan de två hitch fästen och linje upp monteringshålen i varje. Säkra skumt till konsolerna med bultar, låsbrickor tillhandahålls och muttrar och dra åt dem med en socket och spärrnyckel.
6

Dra åt alla skruvar och muttrar på dragkroken parentes installerat tidigare med en sockel och spärrnyckel.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143471.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.