Hur man kan förbättra bränsle körsträcka för en 2008 Dodge 3500 Diesel

Dodge Ram 3500 är den största posten i Dodge Ram pickup linjen, det är en 1-tons lastbil syftar arbetet användare som behöver bogsering kapacitet. De flesta av de 2008 modeller levereras med dubbla bakhjul och en kraftfull 6,7 liters Cummins dieselmotor. Även dieslar är generellt mer bränsleeffektiv än en bensinmotor i samma fordon, använder Ram 3500 fortfarande en hel del bränsle. Tack och lov, är det möjligt att förbättra en Ram 3500s körsträcka signifikant med några underhåll tweaks och lite förnuftig körning. Instruktioner
köra din Dodge För bättre körsträcka
1

Töm ut flaket när du kan. Extra vikt gör att motorn arbeta hårdare för att flytta lastbilen ett givet avstånd, minskar bränsleekonomi. I en mindre bil, kommer att 100 pounds minska körsträckan med upp till 2 procent. Även om effekten är mindre i en stor, tung lastbil, de involverade vikterna kommer sannolikt att vara större om verktyg eller varor är kvar i ryggen.
2

Drive försiktigt. Stepping hårt på bromsarna och gas och styrning kraftigt kommer att försämra din Dodge körsträcka betydligt, särskilt på den öppna vägen. När du är på väg, kan undvika detta och köra smidigt leverera upp till 33 procent mer körsträcka. Effekten är mindre på stadens gator, eftersom lägre hastigheter tenderar att sluka bränsle. Ändå kan lugnt körsätt öka din körsträcka med upp till 5 procent i staden.
3

Drive nära 60 mph när det är praktiskt och lagligt att göra så. Detta är den hastighet som maximerar körsträcka för de flesta fordon. Accelerera mycket över 60 kommer snabbt bita i din körsträcka, är när du kör på 15 eller 20 också ganska bränsle-intensiva.
4

Använd farthållare och overdrive. Din Ram farthållare låter dig ställa in en konsekvent hastighet och eliminera de små accelerationer och inbromsningar som avfallsbränsle på motorvägen. Körning i din överväxel låter motorn snurra lite långsammare när trucken rör sig med hastigheten. Detta kommer att spara lite bränsle och minska motorslitage samtidigt. Båda dessa är små förbättringar, men kommer att dyka upp i lägre bränslekostnader över tiden.
5

Undvik tomgångskörning. Bränsle brann när du sitter stilla får du noll miles till gallon. Det är inte praktiskt att stänga av motorn vid trafikljus eller stoppskyltar, men alla stopp mycket längre än vad som är en bra tid att stänga ner bilen. Du måste hålla din glödstift väl underhållna för att göra detta, eftersom du kommer att starta din bil mycket oftare. Addera Underhåll För Miltal
6

Ta din Ram 3500 in för regelbundna oljebyten, och se till att oljan som får tas in är betyget som rekommenderas av Dodge i din lastbil handbok. Även diesel innehåller olja, delar av dieselmotorer fortfarande behöver smörjning från en separat tank med diesel-formulerad olja. Använda rätt kvalitet kan ge dig en eller två procent förbättring i körsträcka.
7

Tune upp din motor genom att ha filtren, glödstift och injektorer rengöras regelbundet. Du kan också ta motorn till en mekaniker att finjustera tidpunkten. Adderas, små tune-up reparationer som dessa kommer att hålla din motor i trim med rätt bränsle /luftblandning och kan öka körsträcka med upp till fyra procent.
8

Pumpa däcken till det rekommenderade nivåer. Även om det kan vara frestande att i-blåsa för att undvika punkteringar när du bär tunga vikter över ojämn mark på byggarbetsplatser, kommer detta avfall bränsle när din Dodge på vägarna igen. Det kommer att finnas en klisterlapp som fästs på insidan av dörrkarmen av förardörren som ger den rekommenderade nivån av däckpumpning. Följ detta, snarare än något värde som anges på däcken själva. Detta kan förbättra din körsträcka med upp till 3,3 procent.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143452.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.