Delar av en lastbil motor

Lastbilar kör på förbränningsmotorer bensinmotorer som fungerar med hjälp av en blandning av en del bensin till 14,7 delar luft. Luften kommer in i motorn, som kontrolleras av förarens gaspedal, och skickas till cylindern där den distribueras sedan till motorn tillsammans med bensin, medan tändstiftet antänder bränsle-luftblandningen för att driva bilen framåt. Mest vitala delarna av en lastbil motor bidrar till processen av luft och bensin dispersion i motorn kroppen för att möjliggöra den mest effektiva förbränningen möjligt. Många företag erbjuder lastbil kit motorrenovering som innehåller allt som behövs för att bygga en lastbil motor till en lägre kostnad än att köpa en motor som redan monterad. Kamaxel

En kamaxel är en integrerad del av en förbränningsmotor och är en roterande axel med oregelbundna skivformade klaffar kallas "kammar" bifogas. Kammarna är inställda i vinklar för att öppna och stänga insugnings-och avgasventiler i motorns cylindrar i en sekvens som kammarna roterar. Det finns en separat kamaxel för varje rad av cylindrar, och de drivs av kugghjul eller kedjor från vevaxeln, en separat roterande axel kopplad till motorns cylindrar och kamaxel med kamkedjan som roterar med ständig rörelse. Rörelsen mellan kamaxel, vevaxel och kamrem möjliggöra reglering av cylindrarna för att underlätta korrekt luftflöde in i motorn.
Valve Lås och Springs | Boka

Motorn kan ha allt från två till fem ventiler per cylinder för intag och utblås gäller motorn, och fler ventiler per cylinder desto mer kraftfull och effektiv motor. Ventilfjädrar är fästa till ventilen och tryck ventilen stängd efter öppnas av kamaxeln. Den ventilfjäder måste väljas för att komplettera motorns systemet så att motorn når sin fulla fungerande kapacitet, och olämpligt val eller installation av ventilfjädrar är en av de vanligaste orsakerna till motorhaveri. Ventilen låser arbete för att hålla ventilen stängd tills den öppnas igen på nästa rotation av kamaxeln.
Oljepump

smörjsystem för en lastbilsmotor underlättas av oljepumpen, som använder tryck för att pumpa olja till alla rörliga delar i motorn. Oljepumpen kan hittas monterad på botten av motorn, i oljesumpen. En växel förbinder oljepumpen till vevaxeln eller kamaxeln så oljepumpen pumpar som motorn roterar. Oljetrycksgivaren övervakar trycket i oljepumpen, och om sensorn läser att trycket är för lågt tänds ikonen på instrumentbrädan i bilen för att varna föraren. Som föraren startar bilen ljuset kommer att vara på, vilket indikerar att trycket är ännu inte är närvarande, men som motorn startar ljuset försvinner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143441.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.