Hur till Öka bränsle körsträcka på 2006 Dodge 2500 Diesel

Dodge Ram 2500 är Dodge mid-size pickup. Större än Ram 1500, men lättare än 3500-serien är 2500 används både som ett arbete lastbil och som en familj fordonet. Som med de flesta pickuper, är bränsleeffektivitet något offras till förmån för vridmoment och halningskapacitet. Köra diesel versionen av 2500 kommer att spara en hel del bränsle jämfört med bensin-modellen, men du kan också dryga ut några körsträcka vinster med lite förebyggande underhåll och vissa ändringar i dina körvanor. Instruktioner
Ändra dina körvanor
1

Håll nära hastighetsbegränsningen på motorvägen. Peak bränsleeffektiviteten för de flesta fordon är på runt 60 mph, och faller av ganska dramatiskt i hastigheter strax över det.
2

Håll din lastbil så ljus som möjligt. Pickup är tänkta att bära last, och ofta hamnar bära extra växel som inte verkligen behövs. Varje 100 pounds av denna vikt kan släppa din körsträcka med upp till 2 procent, så det lönar sig att stanna upp och dra ut vad du inte behöver på en viss resa.
3

Drive smidigt . Plötslig acceleration och inbromsning och skarpa svarvning har en enorm effekt på körsträcka, speciellt vid körning i hög hastighet på motorvägen, där de kan sänka din körsträcka med 33 procent. I stan, minskar denna typ av körning fortfarande körsträcka med upp till 5 procent, så kör försiktigt gör ett mycket förnuftigt.
4

Sätt ditt lastbil i sin överväxel när du är på en stadig hastighet. Detta kommer att låta motorn vila, spinning vid en lägre hastighet i förhållande till hjulen och bränna mindre bränsle.
5

Slå på farthållare. Genom att hålla din 2500 rör sig med en konstant hastighet, kommer farthållaren att minska körsträckan inverkan onödiga accelerationer och inbromsningar. Addera Underhåll Truck
6

Behåll din motor. Även dieslar i allmänhet kräver mindre underhåll än bensinmotorer, bör en motor tune-up fortfarande att kunna få dig några körsträcka genom att städa ditt bränsle och luftfilter, ersätta slitna glödstift, och justera motorns timing att dess mest effektiva inställningen. Sammantaget kan man få en 4 procent körsträcka uppsving från dessa saker. Om det är ett större problem, såsom en trasig syresensor orsakar din motor att köra rik eller trasiga, reparera det kan ge dig upp till en 40 procent körsträcka förbättring.
7

Sätt luft i dina däck . För lågt lufttryck ger ineffektiva nivåer av friktion med marken och åt mer bränsle. För att hitta den optimala däckstrycket, titta i din handbok eller på dekalen monteras inuti förarsidan dörrkarmen. Använd detta, inte den högsta siffra tryckt på själva däcket, och du kan öka din körsträcka med upp till 3,3 procent.
8

Använd typ av olja som rekommenderas av Dodge i din Ram 2500 manual. Detta kan ge dig en 1-2 boost procent körsträcka, speciellt om du köper olja som är märkt "energibesparande", vilket tyder på att den innehåller tillsatser som minskar friktionen i motorn ytterligare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143409.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.