Hur man gör en Ford F-150 Få bättre MPG

F-150 är den minsta av Fords F-serie mickar och är en mycket vanlig syn över hela Nordamerika. Även inriktad mer mot konsumenten än den större, arbetslivsinriktad F-250 och F-350, F-150 fortfarande halar massor av last runt amerikanska vägar. Som med alla pickup, är bränsleeffektivitet inte en av F-150: s säljande poäng jämfört med mindre fordon. Som sagt, det är lätt att vrida några fler miles per gallon av en F-150 med några enkla underhåll och kör strategier. Instruktioner
Öka MPG Genom underhåll
1

Pumpa dina däck till de nivåer som anges i F-150 manual eller på etiketten bör du hitta som sitter på insidan av lastbilens chaufför-side dörrkarm . Ignorera siffrorna präglade på själva däcket, eftersom dessa avser endast högsta säkra påtryckningar, inte effektivitet. Att hålla rätt inflationstakt kan ge dig upp till 3,3 procent mer mpg.
2

Lämna in din bil för ett oljebyte. Dirty oljan kommer att orsaka din motor att köra grov och bränna mer gas. När du sätter ny olja, se till att det är den typ av olja som rekommenderas i din F-150 manual, och att den har en etikett eller märkning utse den som "energibesparande." Detta kan öka din körsträcka med 1 till 2 procent.
3

Tune upp din motor regelbundet. Hålla timing justeras ordentligt, rengör bränsle-och luftfilter och rengör injektorer och tändstift kommer att leda till mer effektiv förbränning. Sammantaget dessa saker kan ge dig en 4-procentig ökning av mpg, som hoppar upp till 40 procent i fråga om en större reparation (t.ex. byte av en lambdasond).
Justera din körning Vanor
4

Sikta smidig acceleration, långsam bromsning och lätta svängar när du kör. Detta kan ha en enorm inverkan på din lastbil körsträcka, speciellt på motorvägen, där mjuk körning kan få dig en 33 procent förbättring i din körsträcka. På stadens gator och platser jobb, är förbättringen mindre - upp till 5 procent - men det är fortfarande en större förändring än från någon annan enskild faktor
5

Switch in din överväxel och vrid. din farthållare på för motorväg resor. Den överväxel Inställningen kommer att justera förhållandet mellan motorns varvtal och dina hjul, låta motorn snurra långsammare. Detta tenderar att bränna mindre bränsle, som kommer att använda farthållaren för att undvika överdriven acceleration och bromsning.
6

Drive vid eller nära 60 mph gränsen när du kan. Detta är den hastighet som optimerar bränsleeffektiviteten för de flesta fordon. Det är bättre att köra något under 60 än något över, som körsträcka sjunker mycket snabbt vid högre hastigheter. Som sagt, mycket låga hastigheter på 15 till 20 miles per timme är också ineffektiva och bör undvikas så mycket som är säkert möjligt.
7

Töm ut din lastbil säng. Heavy metal verktygslådor och överblivna redskap ackumuleras lätt i ryggen av en F-150, men varje 100 pounds av vikt kan minska din körsträcka med 2 procent. Om det alls är möjligt, stoppa mellan uppgifter och lasta dina prylar, speciellt om du är på väg att ta en längre bilresa.
8

Undvik tomgångskörning din bil när du väntar ut i trafiken. Brinnande gas när de inte kommer någonstans är rent slöseri, det får du många fler miles av varje tank om du stänger ner din motor när du slutat för mer än ett par minuter, sedan starta den igen för att lämna. Detta kommer att innebära en viss belastning på din starter, men om din lastbil underhålls regelbundet, kommer den svaga minskningen i starter livet kompenseras av stora besparingar på bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143406.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.