Hur till Öka det bränsle körsträcka i en 2000 F250 Super Duty

F-250 Super Duty är en Ford pickup som är en gemensam plats på arbetsplatser över hela Amerika. Större och tyngre än F-150, är ​​det Super Duty F-250 konstruerad för att bära och bogsera tunga laster och (med en förlängd hytt) bär upp till sex personer. Som en stor lastbil byggd för effekt, inte få F-250 inte stor körsträcka. Även om det aldrig kommer att kunna konkurrera med mindre bilar på bränsleeffektivitet, det finns en mängd saker som F-250 drivrutiner kan göra för att öka sina lastbilarnas körsträcka. Instruktioner
Att få Mätarställning Genom Underhåll
1

Håll dina däck pumpade ordentligt. Det värde som anges på däckets sidoväggar är ett maxvärde, för den mest effektiva däcktryck, kontrollera din F-250S manual eller klistermärket som bör finnas på insidan av förarens dörrposten. Pumpning av däck till denna nivå kan ge 3.3. procent mer körsträcka. Om du använder F-250 som ett arbete lastbil, använd kompressor på din butik för att pumpa upp däcken varje morgon. Detta kommer snabbt att påverka din gas räkningen.
2

Ta din lastbil i för regelbundet motorunderhåll. Stora reparationer, såsom byte av skadade syresensorer, kan ge dig en 40 procent hoppar i körsträcka. Även små reparationer som städning bränsle och luft filter, rengöring injektorer, byta glödstift och justera motorns timing kan lägga upp till en 4 procent körsträcka uppsving.
3

Använd ren motorolja på rätt kvalitet. Detta är särskilt viktigt i diesel F-250 modellerna, eftersom diesel tenderar att vara något smutsigare än bensin och kommer medgång oljan snabbare. När du byter olja, se till att lägga på ny olja av kvalitet rekommenderas av din F-250: s handbok, detta kan lägga till 1 till 2 procent till din lastbil körsträcka. Olja paket som bär en "energibesparande" märket indikerar att det finns friktionsminskande tillsatser i oljan som ytterligare kommer att hjälpa körsträcka genom att minska motorslitage. Addera köra din lastbil
4

Lasta om möjligt. Även om F-250 är konstruerad för att transportera gods, inte minskar tunga laster ditt bränsle körsträcka. Om du inte behöver det i flaket, lasta det. Detta kan i teorin ge dig upp till en 2 procent körsträcka lyft för varje hundra pounds lossas från lastbilen. I en stor fordon som F-250 den verkliga förbättringen kommer att vara något mindre, eftersom vikten lossas är lägre i förhållande till lastbilen själv än det skulle vara om lossas från en bil.
5

Drive förnuftigt . Plötslig acceleration, vänder kraftig inbromsning och skarpa allt avfall bränsle. Detta gäller särskilt på motorvägen, när man kör smidigt kan förbättra din lastbil körsträcka med upp till 33 procent. På stadens gator effekten är mindre dramatisk men kan ändå ge en 5 procentig förbättring.
6

Använd farthållare och överväxel när på motorvägen. Farthållaren kommer att hålla din bil rör sig med en jämn hastighet. Detta sparar gas, som gör att flytta in i din överväxel. Den overdrive-läget ändrar utväxlingen att låta motorn snurra långsammare i förhållande till hjulen. Detta sparar gas och minskar slitaget på motorn.
7

Stäng av motorn när det är möjligt. Om du står stilla i din lastbil för mer än en minut eller två, vrida det hindrar bort dig från att slösa bensin eller diesel. Så länge diesel glödstiften är väl underhållna och startmotorn är i god form, börjar den lilla mängd extra bränsle bränns som motorn kommer att uppvägas av de besparingar som har det slutat.
8

Kör så nära 60 mph som du kan lagligt. Vid denna hastighet, de flesta motorer maximera sin bränsleekonomi. Going lite långsammare kommer inte kraftigt förvärra det, men gå fortare kommer snabbt, som bränsleekonomi sjunker i hastigheter mycket över 60.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143404.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.