Traktor Information

traktortrailers används för att dra många typer av gods för långa avstånd . En traktor är en kombination fordon som består av traktorn , vilket är den bogserande motor , och en påhängsvagn - bär frakten - som inte har en framaxel utan vilar på traktorns axelarrangemanget . En typisk 18 - wheel traktortrailer har fem axlar . Mått

En typisk US påhängsvagn är antingen 8 meter bred eller 8 fot , 6 inches bred . Den vanligaste typen av släpvagn kallas lådan , vilket vanligtvis är mellan 45 meter och 53 meter lång , men mindre lådor kan vara så kort som 28 meter i längd . Den genomsnittliga totala längden av en 18 - hjuling traktortrailer är ca 70 meter till 80 meter lång , med en hjulbas på mellan 245 inches och 265 tum .
Viktgränser
< p > USA Interstate Highway lagar sätta en högsta bruttovikt rating fordonets vikt av 80.000 pund. ( eller 40 ton ) , inbegripet både traktor och släp . Men , som i augusti 2010 , var den amerikanska kongressen överväger att höja denna gräns till £ 97.000 .
Industri Fakta

Som av 2010 , uppskattningsvis 2 miljoner traktortrailers var verksamma på amerikanska vägar . Ungefär en av nio lastbilsförare var oberoende ägare operatörer .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143388.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.