Hur att flytta en 18-växlad transmission

Stora semitrailers typiskt utrustade med en manuell 18-växlad växellåda. Om du är oerfaren med en manuell växellåda, kommer att lära sig att köra en 18-hastighet vara mycket utmanande. Om du är bekant med att köra en manuell växellåda, kommer du förmodligen hitta en 18-växlad växellåda för att vara lite annorlunda, men ändå relativt enkelt koncept. Du kan fortfarande växla ned och hoppa över växlar under acceleration om du är erfaren och bekväm med förfarandet, och om omständigheterna tillåter. Den 18-speed växlingssekvens kan variera något från lastbil till lastbil, men den skiftande processen i sig är i allmänhet samma. Saker du behöver
18-växlad växellåda lastbil
Visa fler instruktioner
1

Ställ bilens parkeringsbroms, om den inte redan är inkopplad. Din parkeringsbromsen förhindrar att trucken rullar när den är i neutralläge. Vissa lastbilschaufförer föredrar att parkera sina fordon som utför första växeln som en extra försiktighetsåtgärd. När du har satt på parkeringsbromsen, se till att trucken är placerat i neutralläge, vilket innebär att växelspaken inte är engagerad i någon växel.
2

Trampa ner kopplingspedalen helt på vänster sida av brädan och starta motorn. Det är viktigt att trycka på kopplingen tills den vidrör golvet och hålla den nedtryckt tills motorn är fullt igång. När motorn har startat, kan du släppa kopplingspedalen medan motorn går och bygger tryck i några minuter.
3

Trampa ner kopplingen igen, och flytta splitter väljaren till lågt medan du växla till första växeln. Den splitter väljaren kommer att vara placerad på toppen eller sidan av växelspaken. Det gör att du kan styra vilken nivå av växlar du väljer att flytta.
4

Lossa parkeringsbromsen samtidigt sätta foten på bromspedalen. När du är klar, långsamt låta kopplingen att komma upp från golvet i lastbilen medan du använder gaspedalen. Låt en fullständig frisättning av kopplingen. Detta bör ske smidigt och gradvis samtidigt som gasreglaget för att säkerställa en smidig acceleration utan skakningar eller motorstopp. Trampa ner kopplingspedalen igen medan flytta in nästa växel. Du kommer att fortsätta att accelerera så körförhållandena tillåter med varje efterföljande växelspak.
5

Ändra utbudet av växlar genom att trycka på range-knappen samtidigt trycka ned kopplingen. Utbudet-knappen Ändra finns vanligtvis på eller nära växelspaken. För de flesta fordon, kommer du att behöva byta växel range innan du kan flytta in i den elfte växeln.
6

Fortsätt byta växel i ordningsföljd tills du har uppnått önskad hastighet för dina vägförhållanden . Kom alltid ihåg att trycka ner kopplingspedalen för varje skiftbyte innan du placerar växelspaken i önskad växel. Detta bidrar till att undvika skador på transmissionen under körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143379.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.