Do It Yourself Dumpa säng för en lastbil

Kommersiella dumpa säng skär för en pickup kan kosta tusentals dollar. Om du letar efter en hemmagjord alternativ, är en enkel lösning här utbyggnaden plywood bäddinsats. Om du har några grundläggande snickeri färdigheter, sedan med lite skrot virke och några bitar av hårdvara du kan skapa en enkel att använda dumpable roll-on/roll-off insert pickup säng. Saker du behöver
2 skivor av plywood, ¾ av 4 meter med 8 meter
Cirkulära sågar
4 brädor, 2 av 4 dubbar
2-tums skruvar, stor låda
6 vagnsbultar, 3/8 tum med 2-1/2 inches med brickor och muttrar
32 vagnsbultar, ¼ tum x 3 inches med brickor och muttrar
Måttband
kritlinje
Borra och bits
Bågfil
8 länkhjul med bultar
spännband
Visa fler instruktioner
1

Mät insidan av pickup säng och skär ett ark av plywood för att passa. Skär bottendelen så den är smal nog att glida lätt ut på baksidan av pickup och tillräckligt kort så att du kan stänga bakluckan när den är helt inne.
2

Mät och skär två sidor för lådan i plywood. Varje bör vara längden av den långa sidan av plywood botten och längre än sidorna av sängen.
3

Skruva sidorna på toppen av de långa sidorna av botten. Förborra genom botten kortet i kanterna på sidorna och lägg skruvarna var 12 inches.
4

Mät och skär ett ändstycke för att passa mellan två sidor. Skruva den nedre kanten av ändstycket på plats. Skruv genom botten och in i den nedre kanten av ändstycket. Skruva sidorna till ändarna av ändstycket att göra en låda med tre slutna sidor och en öppen ände.
5

Skär två av fyra brädor längden på botten av plywood lådan. Borra 3/8-tums hål i båda ändarna tre inches från ändarna och i mitten på den platta sidan. Ställ brädorna på längden på botten av lådan, borra hålen resten av vägen genom botten. Bolt brädorna på plats med 3/8-tums vagnsbultar, rundade sidan på insidan av plywood lådan. Klipp bort överflödigt bult med bågfil.
6

Mät och platser märket för länkhjulen på två av fyra på botten av lådan insatsen. Placera ett hjul 5 inches från den slutna änden av lådan, en 5 inches från den öppna änden. En tredje stödhjul är monterad i centrum av skivorna och en fjärde hjul mellan centrum hjulet och hjulet vid öppna änden. Borra 5/16-tums hål för hjul fästen och skruva hjul på plats. Använd ¼-tums vagnsbultar och brickor istället för skruvar på grund av den vikt som kommer att vara på lådan.
7

Lyft insatsen i botten av lastbilen och stänga bakluckan. Fyll på stockar eller smuts eller vad belastning du har och säkra lasten under transporten med spännband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143376.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.